Foto: AP/Scanpix
2015.gada pasaules čempionātā bobslejā svētdien Vācijā, Vinterbergā, pirmo reizi vēsturē uz goda pjedestāla kāpa Latvijas divnieku ekipāža - Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu izcīnīja sudraba godalgas.

Neatkarīgās Latvijas laikā līdz šim Latvijai tikai reizi bija medaļas pasaules čempionātā bobslejā - 2009.gadā bronzu izcīnīja Jāņa Miņina četrinieks. Vēl latviešiem ir divniekos pasaules čempionāta bronza, ko 1989.gadā PSRS izlases rindās izcīnīja Jānis Ķipurs kopā ar Aldi Intleru.

Par pasaules čempionu kļuva mājinieks Frančesko Fridrihs, kurš bija ātrākais visos četros braucienos un ievērojami apsteidza pārējos konkurentus. Melbārdis/ Dreiškens otro vietu summā dalīja ar vācieša Johanesa Lohnera divnieku, kuri uzvarētājiem zaudēja 1,06 sekundes.

Teicami pasaules čempionātā startēja arī pārējās divas Latvijas ekipāžas Uģis Žaļims/ Intars Dambis un Oskars Ķibermanis/ Raivis Leiboms. Žaļims, kurš pēc pirmajiem diviem braucieniem bija trešais, summā ieņēma augsto sesto vietu, bet Ķibermanis guva astoto vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!