Foto: Reuters/Scanpix

Nedēļas nogalē pēdējie posmi Ziemeļamerikas tūrē šajā sezonā bobslejā un skeletonā. Bobslejā būs tikai sacensības divnieku ekipāžām un tajās atkal startēs trīs Latvijas piloti. Brauks arī komandas līderis Oskars Melbārdis, kurš muguras savainojuma dēļ bija spiests izlaist sacensības Leikplesidā un Parksitijā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) pārstāvji.

Melbārdis jau veicis oficiālos treniņus, tāpat arī Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ekipāžas. Vienā no braucieniem gan Žaļima divnieks piedzīvoja kritienu .

"Lielajam Oskaram jau ir labāk, taču vēl jau tomēr muguru jūt, sāp. Izpilda dažādus vingrinājumus, treniņos arī neskrēja ar pilnu jaudu - tad sēdēja bobā uzreiz, tad vienkārši patipināja. Trase gan tāda pati kā iepriekš - ātra un bīstama, braucot jākoncentrējas," atzina izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Prūsis informēja, ka treniņos kritušas daudzas ekipāžas, tostarp abi korejieši, beļģietes, otrs Šveices pilots, amerikānietes un tā šo sarakstu varētu turpināt. Uģa Žaļima divnieks ir tikai viens no cietušajiem. Jācer, ka kamanas izdosies salabot.

"Uģim kritiens iznāca augšā, jau pēc ceturtās virāžas. Pašiem nav tik traki, daudzmaz normāli, taču bobs ir cietis, ilgi slīdēja pa trasi. Ceturtdien vēl centāmies to savest kārtībā, lai varētu startēt. Būtībā jau tā bīstamākā vieta trasē ir 11, 12 un 13 virāža, bet Vistlerā var nokrist arī citviet. Ledus ir slidens," sacīja Prūsis. Viņš arī atzīmēka ka laika apstākļi pagaidām neesot ideāli, tuvu nullei un vismaz ceturtdien, piektdien sola arī spēcīgu sniegu, kas gan uz sacensību laiku bobslejā varētu mitēties.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ir vācu pilots Frančesko Frīdrihs. Uģis Žaļims ir piektais, Oskars Melbārdis- astotais un 11.vietā Oskars Ķibermanis. Kopējā IBSF reitingā, pēc kā nosaka starta grupas, Oskars Melbārdis ir ceturtais, Uģis Žaļims - sestais un Oskars Ķibermanis 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!