Foto: AP/Scanpix/LETA

Abos braucienos sasniedzot otro rezultātu, Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar pieredzējušo stūmēju Daumantu Dreiškenu piektdien Kanādas trasē Vistlerā guva trešo vietu Pasaules kausa trešā posma sacensībās divniekiem.

Pirmo braucienu Melbārdis un Dreiškens aizvadīja vien otrā desmita lejasgalā, bet tāpat sasniedza otro labāko rezultātu, piekāpjoties vien kanādieša Krisa Springa ekipāžai. Savukārt otrajā braucienā latvieši bija lēnāki vien par Džastina Kripsa ekipāžu, bet summā samierinājās ar trešo pozīciju.

Līdz ar to summā triumfēja Springs, par 0,02 sekundēm apsteidzot Kripsu, bet Melbārdis un Dreiškens palika trešajā pozīcijā, zaudējot 0,09 sekundes.

Vēl 2010. gada olimpisko spēļu mājvietas trasē notikušajās sacensībās desmito vietu izcīnīja Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni, kuri uzvarētājiem piekāpās par 0,59 sekundēm. Viņi braucienos uzrādīja desmito un trīspadsmito rezultātu.

Tikmēr Uģis Žaļims ar Intaru Dambi samierinājās ar 19. pozīciju, atpaliekot par 1,12 sekundēm. Viņi pēc pirmā nobrauciena bija 20.pozīcijā, bet otrajā bija septiņpadsmitie ātrākie.

Pēc trim Pasaules kausa posmiem pirmajās divās vietās kopvērtējumā ir divas Kanādas divnieku ekipāžas, Kripsam ievācot 612, bet Springam 577 punktus. Tikmēr Ķibermanis ar 464 punktiem atrodams septītajā vietā, bet Melbārdis iekrājis 448 punktus un ir astotais.

Tikmēr Žaļims ar 266 punktiem atrodams 17. pozīcijā.

Pasaules kausa posms sestdien noslēgsies ar četrinieku sacensībām, turpinājumā sportistiem atgriežoties Eiropā.

Kā ziņots, piektdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atņēma krievu bobsleja pilotam Aleksandram Zubkovam 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās zelta medaļas divniekos un četriniekos, līdz ar to, visticamāk, par olimpiskajiem čempioniem kļūs latviešu pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu. Savukārt divniekos Melbārdis un Dreiškans varētu pakāpties uz trešo pozīciju, ja diskvalificēts tiks arī vēl viens pilots Aleksandrs Kasjanovs.

Pasaules kausa pirmajā posmā Leikpleisidā laika apstākļu dēļ notika divas divnieku sacensības, kamēr pagājušajā nedēļā Pārksitijā divreiz sacentās četrinieki. Abās divnieku sacensībās astoto vietu izcīnīja Ķibermanis, kamēr izlases līderis Melbārdis bija 14. un 11. pozīcijā, bet Žaļims - 17. un 15. pozīcijā.

Dažādu stūmēju veselības problēmu dēļ Latvijas izlase izlēma uz Ziemeļameriku doties ar divām četrinieku ekipāžām.

Phjončhanas olimpisko spēļu atlases noteikumi nosaka, ka divniekos un četriniekos ar trim ekipāžām Olimpiādē piedalīsies pa trim labākajām nācijām un Latvija divniekos cer uz Dienvidkoreju tikt pilnā sastāvā. Kvalifikācija olimpiskajām spēlēm noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa posmiem.

Starpsezonā Latvijas izlase iegādājusies identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu.

Pagājušajā sezonā Latvija izlaida pirmos divus Pasaules kausa posmus, tāpēc kopvērtējumā par augstām vietām necīnījās. Sezonas noslēgumā divniekos astoto vietu izcīnīja Ķibermanis, kamēr Žaļims bija 12. pozīcijā, bet Melbārdis, kurš izlaida vēl vienu etapu palika 16. vietā. Ķibermanis sezonas laikā trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, paveicot to arī olimpiskajā Phjončhanā, Melbārdis reizi bija otrais, bet Phjončhanā palika vien 12. vietā, savukārt Žaļims vienreiz guva piekto vietu, bet pārējos etapos bija devītais vai desmitais.

Tikmēr pasaules čempionātā Ķibermaņa ekipāža izcīnīja ceturto vietu.

Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19. gada sezonas sākumā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!