Foto: F64

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis gaidāmajā nedēļas nogalē veselības problēmu dēļ nepiedalīsies arī Pasaules kausa izcīņas posmā Pārksitijas trasē, vēsta "bobslejs.lv".

Pārksitijā notiks divas sacensības četrinieku ekipāžām, bet Melbārdim joprojām esot problēmas muguru. Salīdzinot ar Leikplesidu, viņam jau ir krietni labāk, taču komandas vadība nolēmusi neriskēt.

"Oskars Melbārdis jau kustās, paliek labāk, nav vairs tādu sāpju, var naktīs pagulēt. Braukt vai nebraukt, tas lēmums viņam bija jāpieņem pašam, vienu maču dēļ nav vērts upurēt sezonu, turklāt skaidrībai bija jābūt jau ceturtdien, kad pēcpusdienā bija pēdējie oficiālie treniņi," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Kā uzsvēra Prūsis, tad šīs sacensības tiek izlaistas, lai Melbārdis būtu pilnībā gatavs pasaules čempionātam.

"Pasaules čempionātā tomēr ir četri braucieni un viens tik daudz neizšķir. Labāk tad jau startēt kaut ar 25. starta numuru pirmajā braucienā ar labu veselību, nevis desmitniekā, bet traumētam," turpināja Prūsis. "Vienīgais dakteris pašlaik ir laiks. Nav jēgas upurēt veselību un cīnīties par kādām piecām starta vietām augstāk, tas varbūt tā vairāk psiholoģiski šķiet. Te mums ir jāizdzīvo, vēlāk būs svarīgi nobraukt Eiropā."

Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims ar četriniekiem visai sekmīgi veikuši treniņus, kaut komandu sastāvi ir nedaudz neierasti, vēsta "bobslejs.lv". Tāpat arī inventārs – ar Oskara Melbārža bobu braucis Uģis Žaļims, kam sākotnēji nemaz nebija paredzēts startēt četriniekos, jo Latvijas komandai Ziemeļamerikā ir tikai divas lielās kamanas. Treniņos Žaļima ekipāžā bijis Matīss Miknis, Arvis Vilkaste, Intars Dambis, savukārt Ķibermanis braucis ar Jāni Jansonu, Helviju Lūsi, Jāni Strengu. Pēc pagājušās nedēļas kritiena treniņā Leikplesidas (ASV) trasē, Ķibermaņa ekipāžas puiši atguvušies, kaut Vairis Leiboms vēl palicis rezervē. Tāpat pēc spēcīgās saaukstēšanās atlabis Arvis Vilkaste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!