Foto: F64

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis svētdien uzvarēja Siguldā notikušajās Eiropas kausa posma otrajās sacensībās divnieku ekipāžām, kamēr Latvijas braucēji aizņēma visu goda pjedestālu.

Aiz Melbārža pilotētā un Jāņa Strengas iestumtā divnieka sekoja Oskars Ķibermanis ar Vairi Leibomu, kuri atpalika par 0,12 sekundēm, bet trešais bija Uģis Žaļims ar Jāni Jansonu, uzvarētājiem piekāpjoties par 0,19 sekundēm.

Kopumā svētdien sacensībās piedalījās 11 ekipāžas.

Kā svētdien apbalvošanā teica Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) prezidents Ivo Feriāni, tieši Siguldas līdzjutēji un šo sacensību rīkotāji ir iemesls, kāpēc planētas elite drīz, bet ne rīt, atgriezīsies šajā Latvijas pilsētā jau ar Pasaules kausa posmu.

Feriāni šajā nedēļas nogalē regulāri esot izvairījies no solīšanas, ka Siguldā Pasaules kausa posms varētu notikt jau nākamgad, taču noprotams, kas augstākā līmeņa sacensības Latvijas trasē divu gadu laikā būs noteikti.

Kā zināms, pirms tam sestdien Žaļims izcīnīja uzvaru, kamēr Melbārdis bija trešais, bet Ķibermanis ierindojās uzreiz aiz goda pjedestāla.

Jau vēstīts, ka pirms tam svētdien skeletona braucējs Ivo Šteinbergs uzvarēja turpat notikušajās Eiropas kausa posma otrajās sacensībās.

Pēc pirmā brauciena Šteinbergs bija vien ceturtajā vietā, taču tad veica lielisku otro braucienu, kas latvietim summā par 0,28 sekundēm ļāva apsteigt krievus Sergeju Čudinovu un Aleksandru Mutovinu, kuriem dalīta otrā vieta.

Savukārt ceturtajā vietā finišējušais Krievijas sportists Antons Batujevs atpalika 0,80 sekundes.

Tikmēr svētdienas sacensībās cits latvietis Kristaps Zeila bija dalītā 16.vietā, bet kopumā startēja 25 skeletonisti.

Kā zināms, pirms tam sestdien pirmajās sacensībās Šteinbergs bija trešais.

Tikmēr pirms tam svētdien notikušajās dāmu sacensībās Endija Tērauda ieguva dalītu piekto vietu, divu braucienu summā no uzvarētājas kanādietes Mairelas Rānevas atpaliekot par 0,97 sekundēm. Savukārt otro un trešo vietu ieguva Vācijas skeletonistes - attiecīgi Anna Fernštate un Janīne Bekere.

No goda pjedestāla Latvijas sportiste atpalika par 0,29 sekundēm. Kopumā sacensībās piedalījās 14 skeletonistes.

Arī sestdienas pirmajās sacensībās par uzvarētāju kļuva Rāneva, kamēr Tērauda bija sestā.

Siguldā notiekošais Eiropas kausa posms svētdien noslēgsies ar sacensībām bobsleja divniekiem.

Tā kā skeletonā Eiropas kauss ir vien trešā līmeņa sacensības, tajā nedrīkstēja startēt pasaules ranga pirmie 15 sportisti, tāpēc Siguldas posmā nepiedalījās brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna. Tāpat sacensībās nestartēja paši jaunākie Latvijas skeletonisti, kuriem šonedēļ norisinājās jauniešu sērijas sacensībās, kas bija kā kvalifikācija Jaunatnes Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā iepriekš vēstīja organizatori, šajā Eiropas kausa posmā bobslejā divniekiem un skeletonā piedalījās 18 valstu sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!