Foto: Reuters/Scanpix
Titulētā Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja Intara Dambja divnieku ekipāža piektdien Kēnigszē triumfēja Eiropas kausa ceturtajā posmā.

Melbārža ekipāža pirmajā braucienā uzrādīja astoto ātrāko starta laiku, bet finišēja kā pirmie. Otrajā braucienā izdevās sasniegt dalītu sesto ātrāko laiku, kā rezultātā finiša līnija vēlreiz tika sasniegta kā līderiem, izcīnot pirmo zelta godalgu šīs sezonas Eiropas kausa divnieku posmos.

Otro vietu, līderiem zaudējot 0,11 sekundes, izcīnīja vācieša Silasko ekipāža, bet bronza rumānim Mihajam Kristianam Tenteam, kurš divu braucienu summā Melbārdim zaudēja 0,21 sekundi.

Sestdien un svētdien sportistiem paredzētas divas četrinieku sacensības.

Melbārdis sacensību apritē atgriezās novembra beigās, kad izcīnīja otro vietu Eiropas kausa pirmajās divnieku sacensībās, bet četriniekos bija astotais. Otrajā etapā viņš divniekos bija otrais un ceturtais, bet četriniekos - piektais. Trešajā posmā, kas notika Lillehamerē, Melbārdis piedzīvoja kritienu un izcīnīja vien 19.vietu.

Eiropas kausu sezona nākamā gada 13.janvārī turpināsies Siguldā, bet pēc tam sportisti dosies uz Insbruku.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis līdz Jaunajam gadam startēs Eiropā un pēc tam ar treneri lems par Latvijas izlases sastāvu startiem pasaules un Eiropas kausa sacīkstēs janvārī un februārī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!