Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens svētdien Šveicē, Sanktmoricas trasē, pasaules čempionātā teicami veica pēdējo, ceturto braucienu, kas ļāva viņiem kopvērtējumā ieņem augsto piekto vietu.

Latvijai tas ir labākais sasniegums pasaules čempionātā divniekos pēdējos gados un viens no labākajiem sasniegumiem divniekos augstākā līmeņa sacensībās pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Otrs Latvijas divnieks Oskars Ķibermanis/ Raivis Zīrups četru braucienu summā ieņēma 18.vietu. Pēc svētdien veiktā trešā brauciena Melbārdis/ Dreiškens bija astotie, bet Ķibermanis/ Zīrups atradās 18.vietā.

Pārliecinošs līderis arī pēc trešā brauciena bija vācietis Frančesko Frīdrihs, kura divnieks par 0,33 sekundēm tobrīd apsteidz šveicieša Beata Hefti pilotēto bobu. Trešo vietu pēc trīs braucieniem ieņēma amerikāņu pilots Stīvens Holkombs, kurš līderim tobrīd zaudēja 0,91 sekundi.

Uz bronzas medaļām pirms pēdējā brauciena reāli kandidēja vēl vairākas ekipāžas un veiksmes gadījumā trijniekā varēja iespraukties arī Melbārdis/ Dreiškens, kuri līderiem zaudēja 1,15 sekundes. Melbārdis ļoti labi veica trešo braucienu, sasniedzot piekto labāko laiku. No trešās vietas Latvijas labāko divnieku šķīra 0,24 sekundes, bet no sešinieka – 0,10 sekundes.

Arī Ķibermanis labi veica savu trešo mēģinājumu un kvalificējās pēdējam braucienam, kurā startēja labākās 20 ekipāžas. Lai gan Ķibermanis trešajā braucienā acīmredzamas kļūdas nepieļāva, labi veica visu trasi, tomēr summā viņš zaudēja vienu pozīciju un atradās 18.vietā. Līderiem viņš zaudē 3,13 sekundes, bet no 17.vietā esošās ekipāžas Ķibermani/ Zīrupu šķir 0,12 sekundes.

Melbārdis teicami veica pēdējo mēģinājumu, labi veica ieskrējienu un arī turpinājumā veica gandrīz ideālu braucienu, tobrīd pārliecinoši kļūstot par līderi. Pēdējā braucienā Melbārdis sasniedza ceturto labāko laiku.

Ķibermanis savā pēdējā braucienā startā pieļāva nelielu kļūdu, kas neļāva jau augšdaļā uzņemt ātrumu. Tomēr turpinājumā Latvijas jaunais pilots brauca bez kļūdām, summā nosargājot 18.vietu.

Par pasaules čempionu pārliecinoši kļuva Frīdrihs, kurš šogad kļuva par divkārtējo pasaules junioru čempionu. Frīdrihs trijos no četriem braucieniem bija pārliecinoši labākais, kas arī atspoguļojās kopvērtējumā. Summā viņš par 0,56 sekundēm apsteidza Hefti, bet par 1,19 sekundēm savu tautieti Tomasu Floršucu, kurš ar teicami veiktu pēdējo braucienu izrāva bronzas medaļas.

Melbārdis/ Dreiškens četru braucienu summā uzvarētājiem zaudēja 1,47 sekundes, bet no bronzas viņus šķīra 0,28 sekundes. Ķibermaņa divnieks uzvarētājiem zaudēja 4,82 sekundes.

Atgādinām, ka pasaules čempionātā pēc pirmajā dienā veiktajiem diviem braucieniem Mēlbārdis ieņēma devīto vietu, bet Ķibermanis bija 17.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!