Foto: F64
Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens sestdien, 13. februārī, pasaules čempionātā Austrijā, Īglsas trasē, pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem trešo vietu, saglabājot cerību cīņā par titulu.

Melbārdis kopā ar pieredzējušo stūmēju Daumantu Dreiškenu pirmajā braucienā finišu sasniedza pēc 51,54 sekundēm, kas ir jauns trases rekords un kas tobrīd ļāva atrasties pirmajā vietā. Savukārt otro braucienu latvieši veica 51,75 sekundēs, kas summā lika atkāpties uz trešo vietu.

Līderis pēc pirmajiem diviem braucieniem ir vācietis Johaness Lohners, no kura Melbārdis atpaliek par 0,17 sekundes. Savukārt otrais ir pašreizējais pasaules čempions Frančesko Frīdrihs, kuram latvieši zaudē divas sekundes simtdaļas.

Tikmēr abām pārējām Latvijas ekipāžām pirmajā pasaules čempionāta dienā tik labi neveicās. Uģis Žaļims ar pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem dalītu 13.vietu, no līdera atpaliekot par 0,84 sekundēm. Otrā brauciena laikā Žaļims pakāpās par trim vietām, jo pēc pirmā brauciena viņš bija 16.pozīcijā. Savukārt Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni ieņem 18.pozīciju, Lohneram piekāpjoties par 0,97 sekundēm.

Medaļas šajā pasaules čempionātā divniekiem tiks sadalītas svētdien, kad norisināsies trešais un ceturtais brauciens. Savukārt četrinieku sacensības norisināsies nākamās nedēļas nogalē, kad arī tiks aizvadīti četri braucieni.

Portāls "Delfi" piedāvāja divnieku sacensību pirmo divu braucienu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!