Foto: F64

Latvijas bobsleja ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens piektdien Eiropas kausa sacensībās Sanktmoricas trasē, Šveicē, izcīnīja pirmo vietu, gūstot savas pirmās zelta medaļas šajā sezonā.

Jau vēstīts, ka Melbārdis pagājušajā nedēļas nogalē atgriezās sacensību apritē pēc muguras savainojuma izārstēšanas, bet šonedēļ viņš startē Eiropas kausā Sanktmoricā, izlaižot Pasaules kausa ceturto posmu un Eiropas čempionātu Vinterbergas trasē.

Pirmajā braucienā Melbārdis/Dreiškens uzrādīja ātrāko laiku, trasi veicot minūtē un 7,21 sekundēs, bet otrajā braucienā viņam otrais ātrākais rezultāts – minūte un 6,90 sekundes. Summā latviešu rezultāts bija divas minūtes un 14,11 sekundes, kas bija labākais rezultāts.

Otrajā vietā ierindojās vācieši Kristofs Hafers/Pauls Krencs, kuri latviešiem summā zaudēja 0,14 sekundes. Viņiem otrajā braucienā bija par 0,13 sekundēm ātrāks laiks nekā Latvijas ekipāžai.

Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kā krievi Dmitrijs Popovs/Mihails Mordašovs, bet viņi no uzvarētājiem atpalika 0,73 sekundes.

Šajās sacensībās piedalījās arī vēl viena ekipāža no Latvijas – Ralfs Bērziņš un Māris Priekulis, kuri izcīnīja 16. vietu (+3,47). Kopumā sacensībās piedalījās 25 ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!