Foto: F64
2015./ 2016. gada Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Vācijā, Altenbergas trasē, sestdien Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens izcīnīja otro vietu, bet visi trīs Latvijas divnieki iekļuva labāko desmitniekā.

Pēc pirmā brauciena sniegainos un vējainos laika apstākļos Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu bija līderpozīcijā, bet otrajā uzrādīja ceturto ātrāko rezultātu, summā par 0,46 sekundēm piekāpjoties Vācijas pilota Frančesko Frīdriha ekipāžai. Trešo vietu izcīnīja Dienvidkorejas ekipāža ar pilotu Vonu Jondžonu, kuri Melbārža divniekam piekāpās vien par 0,02 sekundēm.

Tikmēr Žaļims ar Intaru Dambi pēc pirmā brauciena bija desmitajā pozīcijā, bet otrajā viņi uzlaboja savu rezultātu un noslēgumā guva astoto vietu, uzvarētājiem summā zaudējot 1,38 sekundes. Savukārt Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu pēc pirmā brauciena bija devītie un šo pozīciju saglabāja arī pēc otrā. Viņi summā no Žaļima ekipāžas atpalika par 0,04 sekundēm.

Latvija ar trim ekipāžām tiks pārstāvēta arī nākamajos divos Pasaules kausa etapos, kas risināsies citās Vācijas trasēs Vinterbergā un Kēnigszē. Pēc Jaunā gada sezona turpināsies Ziemeļamerikā ar posmiem Leikpleisidā, Pārksitijā un Vistlerā, bet tajos Latvijai būs divas ekipāžas. Februāra sākumā Pasaules kausa izcīņas septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, bet noslēdzošais Pasaules kausa posms atgriezīsies Kēnigszē trasē.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!