Foto: AP/Scanpix

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens piektdien Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Leikpleisidā izcīnīja otro pozīciju. Tikmēr Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms ierindojās 12.vietā.

Melbārdis/Dreiškens pirmajā braucienā, iestumjot kamanas, pieļāva mazu kļūdu, taču tas netraucēja sasniegt trešo ātrāko laiku startā (5,12). Braucienā latvieši bija diezgan ātri, bet tika pieļauta maza kļūda, un viņš finišēja trešajā vietā ar laiku 55,42 sekundes, līderiem Frančesko Frīdriham un Nikam Kaninghemam zaudējot vien 0,03 sekundes, kuriem bija identisks laiks.

Latvijas otrā ekipāža Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms pēc pirmā brauciena bija 13.vietā, līderiem zaudējot 0,60 sekundes. Startā latviešu laiks bija 5,14 sekundes, bet brauciens nebija slikts, taču piesardzīgs. Finišā rezultāts 55,99 sekundes.

Otrajā braucienā Melbārdis/Dreiškens startā kamanas uzstūma 5,07 sekundēs, kas bija otrais labākais laiks šajās sacensībās. Viņš veica labu braucienu, kas ļāva apsteigt Kaninghemu. Uzvarētājam Frančesko Frīdriham no Vācijas latvieši zaudēja
0,17 sekundes

Arī Ķibermanis otrajā braucienā spēja pakāpties par vienu pozīciju. Ķibermanis/Leiboms kamanas uzstūma 5,12 sekundēs, un arī šo brauciena veica droši. Uzvarētājam viņš piekāpās 1,03 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja šo sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!