Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas sportista Oskara Melbārža pilotētā ekipāža ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti sestdien ierindojās devītajā vietā Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā bobslejā četrinieku sacensībās, kas risinājās olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā.

Melbārdis kā pilots šī posma sacensībās ieguva pirmo pieredzi par bīstamāko trasi pasaulē uzskatītajā Vistlerā.

Pirmajā braucienā Latvijas ekipāža uzrādīja labāko starta laiku, bet finišā sasniedza desmito rezultātu. Viņi par 0,41 sekundi zaudēja pirmajā vietā esošajam krievam Aleksandram Zubkovam. Savukārt otrajā braucienā Latvijas sportisti vēl vairāk uzlaboja savu starta laiku, spējot pakāpties par vienu vietu.

Jāizceļ, ka otrā brauciena gaitu ietekmēja vairāki smagi kritieni trasē.

Uzvaru posmā nodrošināja Zubkovs, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju četrinieku konkurencē. Viņš tādējādi jauno sezonu sācis ar trim pēc kārtas izcīnītām uzvarām četrinieku sacīkstēs, Melbārdi divu braucienu summā apsteidzot par 0,97 sekundēm.

Otrajā vietā 0,24 sekundes aiz Zubkova ierindojās vēl viens Krievijas braucējs Aleksandrs Kasjanovs, bet trešais bija kanādietis Kriss Springs.

Pirms tam piektdien notika sacensības divniekiem, kurās Melbārdis ar Dreiškenu ierindojās 14.vietā.

Kā ziņots, uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risinājās Ziemeļamerikā, no Latvijas devusies tikai Melbārža ekipāža. Viņam līdzi ir trīs stūmēji - Dreiškens, Dambis un Vilkaste.

Pirmie divi posmi risinājās ASV, un divnieku sacensībās Melbārdis/Dreiškens startēja ļoti veiksmīgi, ieņemot astoto un ceturto vietu. Savukārt četriniekos Melbārža ekipāža pirmajā posmā ieņēma astoto vietu, bet otrajā posmā palika desmitajā pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekos pēc trim posmiem līderis ar 675 punktiem ir Zubkovs, bet Melbārdis ar 456 punktiem ieņem desmito vietu.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāk ar Eiropas kausa posmiem.

Pēc šī posma sportisti sezonu turpinās Eiropā.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!