Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža pilotētā četrinieka ekipāža sestdien Kanādā notiekošā Pasaules kausa pirmajā posmā saņēma diskvalifikāciju, bet Oskara Ķibermaņa ekipāža ierindojās augstajā septītajā vietā.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi tika diskvalificēti pēc pirmā brauciena, lai gan atradās līderu pulkā. Latvijas ekipāža esot pārsniegusi atļauto svaru, tādēļ saņēmusi diskvalifikāciju. Kā pēc tam izteicās izlases treneris Sandis Prūsis, tā esot pašu sportistu nolaidība.

Tikmēr Ķibermanis kopā ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Jāni Strengu Kalgari trases pirmajā braucienā uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet otro braucienu veica nedaudz sliktāk, atkāpjoties par vienu vietu kopējā ieskaitē.

Savukārt ļoti veiksmīgs otrais brauciens padevās mājinieka Krisa Springa pilotētajai ekipāžai, kas pirmo braucienu noslēdza uzreiz aiz Ķibermaņa. Kanādas sportistiem no septītās vietas izdevās pakāpties uz ceturto pozīciju.

Par posma uzvarētāju kļuva amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāža, no kura Latvijas četrinieks atpalika par 0,38 sekundes.

Savukārt otro vietu ieņēma Vācijas pilota Maksimiljana Arnta pilotētais četrinieks, bet trešie bija Krievijas sportisti ar pilotu Aleksandru Zubkovu priekšgalā.

Kā zināms, divniekos labākā no Latvijas bija pilota Melbārža un Daumanta Dreiškena ekipāža, kas finišēja piektajā vietā, savukārt Ķibermanis ar Jānis Strengu ieņēma 16.pozīciju.

Savukārt divniekos labākais bija Holkombs.

Arī nākamie divi Pasaules kausa posmi norisināsies Ziemeļamerikā - ASV trasēs Pārksitijā un Leikplesidā. Savukārt ar Jauno gadu sportisti atgriezīsies Eiropā, bet pēc četrām sacensībām būs pienākušas Soču olimpiskās spēles. Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma laikā notiks divas sacensības.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Melbārdis ieņēma otro vietu, Uģis Žaļims un Ķibermanis palika attiecīgi 35. un 37.pozīcijā. Savukārt četriniekiem Melbārdis vēlreiz bija otrais, uzvarot neoficiālajā kombinācijas vērtējumā, bet Ķibermanis un Žaļims ieņēma attiecīgi 25. un 29.vietu.

Pagājušās sezonas beigās Melbārdis Sočos notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt divnieku mačos viņš Sočos izcīnīja trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!