Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas bobslejista Oskara Melbārža pilotētais četrinieks sestdien Altenbergas trasē Eiropas kausa (EK) otrajā posmā izcīnīja piekto vietu.

Melbārdim ar stūmējiem Edgaru Pirogu, Edgaru Nemmi un Māri Priekuli pirmajā braucienā izdevās uzrādīt ceturto ātrāko laiku startā un arī finišā, bet otrajā starta laiks bija piektais ātrākais, finišu sasniedzot ar sestajā vietā.

Uzvaru abos braucienos izcīnīja Vācijas četrinieki. Pirmajā triumfēja Riharda Elsnera ekipāža, bet otrajā Benets Buhmellers ar partneriem. Divu braucienu summā triumfēja Elsners, kurš iepriekšējās divās dienās uzvarēja arī divnieku sacensībās.

Otro vietu, līderim kopsummā zaudējot 0,24 sekundes, ieņēma vācieša Jonasa Januša četrinieks, bet bronza Buhmelleram, kurš Elsneram piekāpās par 0,27 sekundēm. Arī ceturto pozīciju ieguva vācieši - Hana Petera Hanighofera četrinieks -, bet uzreiz aiz viņiem, uzvarētājam zaudējot 0,57 sekundes, ierindojās Melbārdis.

Latvija šajā sacensībās bija pārstāvēta tikai ar vienu četrinieka ekipāžu, jo sestdien ASV Leikplesidas trasē Pasaules kausa sezonu uzsāks Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa divnieki.

Kopumā sacensībās laiku uzrādīja 14 ekipāžas. Viens Krievijas četrinieks sacensības nemaz neuzsāka, bet vēl viens saņēma diskvalifikāciju. Tāpat diskvalifikāciju saņēma vienīgais japāņu četrinieks.

Jau ziņots, ka Melbārža un stūmēja Intara Dambja divnieku ekipāža ceturtdien Altenbergā izcīnīja otro vietu Eiropas kausa otrā posma sacensībās.

Pirmajā braucienā Melbārža ekipāžai bija desmitais ātrākais starta laiks, bet finišā otrā vieta. Tikmēr otrajā braucienā startā trešais laiks, ar šādu pašu pozīciju arī sasniedzot finišu.

Tikmēr dienu iepriekš Melbārža divnieks izcīnīja dalītu ceturto vietu, četras pozīcijas zemāk finišēja pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Arni Bebrišu, bet Helvijs Babris un Nemme ieguva 12.vietu. Ceturtais Latvijas divnieks Emīls Cipulis un Pirogs sasniedza 26.ātrāko laiku starp 29 sportistiem, nekvalificējoties otrajam braucienam.

Melbārdis sacensību apritē atgriezās pirms divām nedēļām, kad izcīnīja otro vietu Eiropas kausa pirmajās divnieku sacensībās, bet četriniekos bija astotais.

Eiropas kausu sezona sākās Lillehamerē, bet šogad vēl turpināsies divās Vācijas trasēs Vinterbergā un Kēnigszē.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis līdz Jaunajam gadam startēs Eiropā un pēc tam ar treneri lems par Latvijas izlases sastāvu startiem pasaules un Eiropas kausa sacīkstēs janvārī un februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!