Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja pilots Oskards Melbārdis ar stūmējiem Intaru Dambi, Daumantu Dreiškenu un Edgaru Nemmi sestdien Vācijā notiekošā Eiropas kausa (EK) ceturtā posma četrinieku sacensībās izcīnīja septīto vietu, kamēr otra pašmāju ekipāža bija divas pozīcijas zemāk.

Melbārža ekipāža pirmajā braucienā uzrādīja dalītu ceturto ātrāko starta laiku un braucienā ieņēma ceturto pozīciju. Otrais brauciens vairs tik sekmīgs nepadevās, startā esot piektajiem ātrākajiem, bet finišā vien 13.laiks, divu braucienu summā izcīnot septīto pozīciju.

Pirmajā braucienā triumfēja krieva Dmitrija Popova ekipāža, bet otrajā ātrākie bija vācieši ar Filipu Cielasko pilota godā. Savukārt divu braucienu summā uzvarēja vācieša Jonasa Januša četrinieks, kas pirmajā braucienā ieņēma otro, bet nākamajā trešo pozīciju.

Otro vietu, līderim zaudējot vien 0,01 sekundi, izcīnīja Cielasko, bet bronza vēl vienam vācietim Benetam Bučmelleram, kurš no Januša atpalika par 0,03 sekundēm.

Vēl viena Latvijas ekipāža ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmējiem Reini Nunguru, Māri Priekuli un Dāvi Spriņģi ierindojās divas vietas zem Melbārža. Pirmajā braucienā Bērziņa ekipāža startā bija dalīta septītā ātrākā, braucienā iegūstot devīto laiku, to pašu atkārtojot arī otrajā braucienā, kā rezultātā kopsummā devītā vieta.

Kopumā sacensībās startēja 21 ekipāža, bet otrajos braucienos piedalījās tikai 19 ātrākie četrinieki.

Svētdien četriniekiem šajā pašā trasē paredzētas vēl vienas sacensības.

Jau ziņots, ka piektdien divnieku sacensībās uzvaru izcīnīja Melbārža un Dambja divnieks, tikmēr Bērziņa un Spriņģa ekipāža izcīnīja devīto vietu. 16.vietu ieņēma Emīls Cipulis un Dans Ivo Kleinbergs, bet vēl četras pozīcijas zemāk bija Dāvis Kaufmanis un Arnis Bebrišs.

Melbārdis sacensību apritē atgriezās novembra beigās, kad izcīnīja otro vietu Eiropas kausa pirmajās divnieku sacensībās, bet četriniekos bija astotais. Otrajā etapā viņš divniekos bija otrais un ceturtais, bet četriniekos - piektais. Trešajā posmā, kas notika Lillehamerē, Melbārdis piedzīvoja kritienu un izcīnīja vien 19.vietu.

Eiropas kausu sezona nākamā gada 13.janvārī turpināsies Siguldā, bet pēc tam sportisti dosies uz Insbruku.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis līdz Jaunajam gadam startēs Eiropā un pēc tam ar treneri lems par Latvijas izlases sastāvu startiem pasaules un Eiropas kausa sacīkstēs janvārī un februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!