Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks svētdien Šveicē, Sanktmoricas trasē, pasaules čempionātā ieņēma devīto vietu, bet par pasaules čempionu kļuva vācieša Maksimiljana Arndta kvartets.

Otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar saviem stūmējiem četru braucienu summā ieņēma 16.vietu.

Atgādinām, ka pēc sestdien sacensību pirmajā dienā veiktajiem diviem braucieniem Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti ieņēma 11.vietu, bet Ķibermanis ar saviem komandas biedriem Raivi Broku, Uģi Žaļimu un Jāni Strengu bija 14.vietā.

Lai iesprauktos cīņā par medaļām, Melbārdim vajadzēja teicami veikt trešo braucienu, taču jau startā viņa bobs ieskrēja apmalē, kur, iespējams, arī zaudēja tik vajadzīgās sekundes desmitdaļas. Tālāk Melbārža bobs uzņēma pietiekami labi ātrumu, tomēr trases augšdaļā zaudētais neļāva uzlabot savas pozīcijas. Braucienā Melbārdim bija septītais laiks, taču summā joprojām saglabāja 11.vietu.

Tikmēr Ķibermanis savu trešo braucienu veica diezgan piesardzīgi, pieļāva nelielas kļūdas, un uzrādīja devīto labāko laiku. Taču arī tas neļāva Latvijas jaunajam pilotam pakāpties un tieši pretēji, viņš noslīdēja uz 16.vietu kopvērtējumā.

Par līderi trešajā braucienā kļuva vācietis Arndts, kurš ar fantastiski veiktu braucienu praktiski sev nodrošināja zelta medaļas. Viņš braucienā sasniedza jaunu trases rekordu, kopvērtējumā apsteidza līdzšinējo līderi jau par 0,36 sekundēm. Tikmēr trešajā vietā izvirzījās šveicietis Riko Peters, kurš par 0,01 sekundi summā apsteidza savu tautieti Beatu Hefti un britu pilotu Džonu Džeimsu Džeksonu.

Vēl cīņā par bronzas medaļām pirms pēdējā brauciena reāli kandidēja vairākas ekipāžas, veiksmes gadījumā arī Melbārdis, kuru no trešās vietas šķīra 0,24 sekundes. Tobrīd līderim Melbārdis zaudēja 0,81 sekundi, bet Ķibermanis – 1,22 sekundes.

Melbārdis labi veica pēdējo braucienu, lai gan trases vidusdaļā pazaudēja dažas simtdaļas. Tomēr viņa jaunais bobs trases lejasdaļā sasniedza labu ātrumu, kas ļāva pakāpties un iekļūt labāko desmitniekā – devītā vieta.

Ķibermanis savā pēdējā braucienā lieki neriskēja, droši nobrauca un summā saglabāja 16.vietu.

Par pasaules čempionu pārliecinoši kļuva Arndts, kurš pēdējā braucienā lieki neriskēja un pārliecinoši apsteidza krieva Aleksandra Zubkova četrinieku par 0,47 sekundēm. Savukārt trešo vietu, pēdējā braucienā labojot trases rekordu, izrāva Stīvens Holkombs, kurš summā par 0,04 sekundēm apsteidza Beatu Hefti, par 0,07 sekundēm Džeksonu un par 0,08 sekundēm Peteru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!