Foto: LETA
Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu sestdien ieņēma trešo vietu Soču olimpiskajā trasē Krievijā notikušajā Pasaules kausa noslēdzošajā, devītajā, posmā.

Trijniekā kādā no Pasaules kausa posmiem Melbārdis kā pilots iekļuvis piekto reizi karjerā.

Gūtais panākums ļāva Melbārdim divnieku sezonu noslēgt Pasaules kausa kopvērtējuma otrajā vietā.

Latvijas vadošā divnieku ekipāža pirmo braucienu veica 56,89 sekundēs, uzrādot labāko starta laiku (4,81 sekunde). Finišā viņi par 0,16 sekundēm piekāpās šveicieša Beāta Hefti ekipāžai, kas ļāva ieņemt dalītu otro vietu kopā ar vācu pilotu Tomasu Floršucu.

Savukārt ceturtajā vietā 0,11 sekundes aiz Latvijas un Vācijas ekipāžām pēc pirmā brauciena atradās kanādiešu pilots Lindons Rašs.

Savukārt otro braucienu Melbārdis/Dreiškens veica 57,27 sekundēs, atkal uzrādot labāko starta laiku (4,83 sekundes). No posma uzvarētāja Hefti latvieši atpalika par 0,40 sekundēm, bet Floršucs spēja izrauties priekšā par 0,10 sekundēm.

Rašs tikmēr ierindojās dalītā ceturtajā vietā kopā ar mājinieku Aleksandru Zubkovu.

Jaunā pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža ar stūmēju Raivi Zīrupu pēc pirmā brauciena ieņēma 20.vietu un kā pēdējie tika pie iespējas piedalīties arī otrajā braucienā. Pirmajā braucienā latviešiem vairākas minūtes bija jāuzkavējas startā, jo tieši pirms viņiem trasē tika piedzīvots kritiens. Otrajā braucienā latvieši augstāk pakāpties nespēja.

Pirms šīm sacensībām Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka ledus kvalitāte Soču trasē ir neapmierinoša, taču tam nevajadzētu traucēt uzrādīt labus rezultātus.

Par Pasaules kausa ieguvēju divniekos pirmo reizi karjerā kļuva Rašs, kurš deviņos sezonas posmos iekrāja 1656 punktus. Melbārdis ar 1602 punktiem ieņēma otro vietu, bet trešais ar 1504 punktiem palika vācu pilots Manuels Mahata.

Latvietis Uģis Žaļims ar 160 punktiem kopvērtējumā ieņēma 35.vietu, bet Ķibermanis ar 149 punktiem seko 37.pozīcijā.

Melbārdis ar 3002 punktiem pašlaik atrodas arī kombinācijas kopvērtējuma pirmajā pozīcijā, kur divnieku un četrinieku sacensībās nopelnītie punkti tiek skaitīti kopā. Šajā vērtējumā viņam ar 2961 punktu seko Zubkovs.

Četrinieki Pasaules kausa noslēdzošās sacīkstes aizvadīs svētdien.

Šīgada pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos - devīto vietu.

Melbārdis kā vienīgais Latvijas pilots šosezon startē jau no pirmajām sacensībām, piedaloties arī pirmajos trīs Ziemeļamerikā notikušajos posmos, Žaļims pirmās sacensības Pasaules kausā aizvadīja sezonas piektajā posmā Laplaņā, bet pēdējos posmos otrā pilota lomu aizņem Ķibermanis.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidza otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Ķibermanis un Žaļims jauno sezonu sāka ar Eiropas kausa posmiem.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!