Foto: F64

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi un stūmēju Daumantu Dreiškenu piektdien izcīnīja astoto vietu Leikpleisidas trasē ASV notikušajā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā.

Pēc pirmā brauciena Latvijas sportisti atradās otrajā vietā, tomēr otrajā braucienā strauji savas pozīcijas zaudēja.

Otro braucienu Melbārdis/Dreiškens uzsāka ar jaunu trases starta rekordu (5,00 sekundes), tomēr trasē pieļautās kļūdas neļāva cīnīties ar mājiniekiem.

Uz goda pjedestāla Leikpleisidā stājās divi amerikāņu bobslejisti - pirmais bija Stīvens Holkombs, kurš par 0,60 sekundēm apsteidza Koriju Batneru. Savukārt trešais 0,69 sekundes aiz Holkomba bija junioru pasaules čempions Frančesko Frīdrihs no Vācijas.

Latvijas sportisti uzvarētājiem divu braucienu summā piekāpās par 0,94 sekundēm.

Melbārdis/Dreiškens pirmajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku - 5,02 sekundes. Ātrāks par latviešu ekipāžu bija tikai Holkombs, kuram Melbārdis/Dreiškens pēc pirmā brauciena zaudēja 0,45 sekundes. Trešajā vietā atradās amerikānis Niks Kaningems, kurš beigās ierindojās piektajā pozīcijā.

Melbārdis kā pilots karjeras laikā Pasaules kausa posmos pa reizei divniekos un četriniekos stājies uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Sestdien tiks aizvadīti četrinieku braucieni.

Uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risinās Ziemeļamerikā, no Latvijas ir devusies tikai pilota Melbārža ekipāža. Viņam līdzi ir trīs stūmēji - Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas vadošais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāks ar Eiropas kausa posmiem.

Pasaules kausa otrajā posmā pēc nedēļas sportisti sacentīsies Pārksitijas trasē ASV, trešais posms būs 2010.gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā, Kanādā, bet turpinājumā sacensības atgriezīsies Eiropā.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!