Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas sportista Oskara Melbārža pilotētā divnieku ekipāža pēc neveiksmīga pirmā brauciena sestdien spēja izcīnīt septīto vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posma bobslejā, kas risinās Vinterbergas trasē Vācijā.



Pirmajā braucienā Melbārdis kopā ar stūmēju Daumantu Dreiškenu veica ātrāko startu, tomēr kļūda pirmajā virāžā liedza pacīnīties par augstām vietām. Pēc pirmā brauciena Melbārdis par 0,77 sekundēm zaudēja pagājušās sezonas Pasaules kausa uzvarētājam divnieku konkurencē Beātam Hefti no Šveices, kurš bija sacensību līderis, atrodoties vien 13.pozīcijā.

Savukārt otro braucienu latvieši veica ievērojami labāk, atkal uzrādot labāko starta laiku un finišu sasniedzot ar kopējo piekto labāko laiku, kas ļāva pakāpties par sešām pozīcijām. Uzvaru sacensībās tikmēr nosargāja Hefti, kuram Latvijas ekipāža divu braucienu summā piekāpās par 1,03 sekundēm.

Hefti iepriekš izlaida jaunās sezonas pirmos trīs posmus.

Otrajā vietā 0,31 sekundi aiz Hefti ierindojās krievs Aleksandrs Zubkovs, bet trešajā vietā finišējušais kanādietis Lindons Rašš uzvarētājam zaudēja 0,40 sekundes.

Savukārt pirmajos trīs posmos uzvarējušais amerikānis Stīvens Holkombs sacensības noslēdza piektajā vietā.

Posms noslēgsies svētdien ar četrinieku braucieniem.

Kā ziņots, uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risinājās Ziemeļamerikā, no Latvijas bija devusies tikai pilota Melbārža ekipāža. Viņam līdzi bija trīs stūmēji - Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste.

Arī ceturtajā posmā startē tikai viena Latvijas ekipāža, bet kāda jaunā pilota pievienošanās komandai iespējama nākamajā posmā.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāk ar Eiropas kausa posmiem.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!