Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu sestdien izcīnīja piekto vietu Laplaņas trasē Francijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā.

Latvijas vadošā pilota ekipāža pēc pirmā brauciena atradās septītajā pozīcijā, bet otrajā sasniedza piekto laiku un uz šo pozīciju pakāpās arī summā. Divos braucienos Melbārža ekipāža uzvaru izcīnījušā kanādieša Lindona Raša divniekam zaudēja 0,50 sekundes.

Otro vietu sacensībās izcīnīja šveicieša Beāta Hefti ekipāža, kas uzvarētājam zaudēja 0,27 sekundes, bet vēl par 0,03 sekundēm lēnāks bija amerikāņa Stīvena Holkomba divnieks.

Pirmās Pasaules kausa sacensības šosezon sestdien aizvadīja Uģa Žaļima ekipāža ar stūmēju Raivi Broku. Viņi pēc pirmā brauciena Rašam zaudēja 0,61 sekundi, kas deva 22.vietu un neļāva kvalificēties otrajam nobraucienam.

Kopā pirmajā braucienā uz starta devās 31 ekipāža.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā ar 859 punktiem nostiprinājās Holkombs, kuram ar 882 punktiem seko krievs Aleksandrs Zubkovs, kurš šoreiz ieņēma vien desmito vietu. Savukārt trešais ar 871 punktu ir Rašs.

Tikmēr Melbārdis ar 816 punktiem kopvērtējumā ieņem sesto vietu, bet Žaļims ar 56 punktiem atrodas 36.pozīcijā Pasaules kausa vērtējumā.

Melbārdis kā vienīgais Latvijas pilots šosezon startē jau no pirmajām sacensībām, piedaloties arī pirmajos trīs Ziemeļamerikā notikušajos posmos, bet Žaļims sezonu iesāka Eiropas kausā. Pagājušajā nedēļas nogalē tieši Laplaņas trasē viņš sekmīgi veica savā karjerā trūkstošo trasi arī četrinieku ieskaitē un ieguva iespēju piedalīties Pasaules kausā ar četrinieku konkurencē.

Kā ziņots, Pasaules kausā Žaļims debitēja jau pagājušajā sezonā, tomēr toreiz startēja vien divnieku konkurencē, jo pēdējās četrinieku sacensībās Eiropas kausā tika pieļauta kļūda un ekipāža vēl nekvalificējās dalībai Pasaules kausā.

Posms noslēgsies svētdien ar četrinieku braucieniem, kuros arī startēs divas Latvijas ekipāžas.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas labākais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Žaļims jauno sezonu sāka ar Eiropas kausa posmiem.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!