Foto: F64

Latvijas bobsleja stūmējs Matīss Miknis atsācis treniņus un varētu atgriezties sacensībās Pasaules kausa izcīņas posmā Siguldā, laikrakstam "Diena" sacīja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Miknis ceļgala savainojuma dēļ nav startējis kopš Pasaules kausa izcīņas otrā posma. Viņš bija atgriezies Latvijā, kur ārstējās. 1. un 2. janvārī Siguldas trasē risināsies Pasaules kausa posmi divniekiem, un pastāv iespēja, ka stūmējs varētu jau atgriezties sacensību režīmā.

Prūsis sacīja, ka Miknim tagad esot atļauts trenēties, taču jautājums par viņa fizisko kondīciju vēl ir aktuāls, jo viņš nav piedalījies treniņu procesā.

Tāpat veselības problēmas esot pilotam Dāvim Kaufmanim, kurš sezonas laikā piedzīvojis vairākus kritienus. Lai arī viņš vēl veiks medicīniskās apskates, Prūsis ir par 90% pārliecināts, ka pilotam ir smadzeņu satricinājums, kura dēļ nāksies izlaist pāris nedēļas.

Vēl stūmējiem Edgaram Nemmem un Ivo Danam Kleinbergam vairākkārt nopietni cietusi plecu daļa, Kristam Lindenblatam esot smadzeņu satricinājums. Prūsis "Dienai" norādīja, ka nevar atcerēties, kad Latvijas izlasē bijis tik daudz traumu. Viņš arī piebilda, ka neesot iespējas variēt ar sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!