Latvijas bobsleja pilota Jāņa Miņina četrinieks svētdien, 13.janvārī, ieņēma septīto vietu Pasaules kausa izcīņas posmā Itālijā, Kortīnas d'Ampeco trasē.
Miņins ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi pēc pirmā brauciena bija trešais un tikai 0,10 sekundes zaudēja līderiem kanādieša Pjēra Lidēra četriniekam. Tomēr otrajā braucienā Miņins pieļāva vairākas kļūdas, uzrādīja tikai 12.labāko rezultātu un summā noslīdēja uz septīto pozīciju.

Par posma uzvarētāju kļuva Lidēra četrinieks, kas bija ātrākais abos braucienos. Otrajā vietā ierindojās krieva Aleksandra Zubkova pilotētais četrinieks, kas Lidēram zaudēja 0,22 sekundes. Vēl 0,05 sekundes Lidēram zaudēja šveicieša Ivo Rīega četrinieks, kas pēc pirmā brauciena bija tikai sestais. Otrajā braucienā Rīegs sasniedza otru labāko rezultātu un iekļuva labāko trijniekā.

Miņins divu braucienu summā Lidēram zaudēja 0,67 sekundes.

Latvijas otrā ekipāža Edgars Maskalāns, Kristaps Kalniņš, Artis Vilks un Reinis Rozītis pirmajā braucienā ieņēma 22.vietu un otrajam braucienam nekvalificējās. Otrajā braucienā tika diskvalificēta Rumānijas ekipāža, līdz ar to Maskalānam 21.vieta posmā. Jāpiebilst, ka pirmajā braucienā par noteiktā svara pārsniegšanu tika diskvalificēts Krievijas pilota Jevgeņija Popova četrinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!