Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Kanādas olimpiskajā Kalgari trasē norisinājās Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensības četriniekos. Patīkamus brīžus sagādāja Latvijas vienīgā ekipāža – Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis, Intars Dambis –, kas izcīnīja augsto 5.vietu.
Gluži kā setsdien divnieku sacensībās, arī svētdien četrinieku mačos Latvijas ekipāžai neizdevās sasniegt ātrāku starta ieskrējienu. Tas skaidrojams ar Miņina gūto muguras traumu, kas liekot manīt sāpes arī kājās. Lai arī starta ieskrējienā Latvijas vienīgā ekipāža līderiem zaudēja teju divas sekundes desmitdaļas, trases beigās Miņina komandas kamanas slīdēja ļoti labi, ar ko pietika, lai divu braucienu summā nodrošinātu augsto 5.vietu, trasi veicot vienā minūtē un 48.66 sekundēs.

Par posma uzvarētāju saspringtā cīņā kļuva Stīvena Holkomba vadītā ASV pirmā ekipāža, kas trasi veica minūtē un 48.14 sekundēs. Sekundes desmitdaļu zaudējot, 2.vietu sasniedza Vācijas ekipāža ar pilotu Andrē Langi, bet bronzas godalgas savās mājās izcīnīja Pjēra Ludēra četrinieks (+0.20 sekundes aiz uzvarētāja).

Tikai divas sekundes simtdaļas līdz pirmajam trijniekam pietrūka Krievijas pirmajai ekipāžai ar pilotu Jevgeņiju Popovu. Jāņa Miņina kvartets uzvarētājiem zaudēja 0.52 sekundes, bet vēl četras simtdaļas aiz Latvijas ekipāžas finišu sasniedza Šveices pirmā ekipāža ar pilotu Ivo Ruegu.

Četrinieku sacensībām tika pieteiktas 25 ekipāžas no 14 valstīm. Diemžēl ne visas veiksmīgi tika līdz finišam: pirmajā braucienā Kanādas otrā ekipāža ar pilotu Lindonu Rašu piedzīvoja sāpīgu kritienu. Pārējās komandas sacensības beidza, finišu sasniedzot uz visām četrām sliecēm.

Nākamnedēļ pasaules labākie bobslejisti dosies uz ASV, kur darba dienās aizvadīs treniņus olimpiskajā Parksitijas trasē, bet nedēļas nogalē aizvadīs PK izcīņas 2.posma sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!