Foto: F64
Latvijas bobsleja pilots Jānis Miņins, kura četrinieks uzvarējis visās piecās Eiropas kausa sacensībās šajā sezonā, no panākumiem nav guvis gandarījumu un sacensības nosauca par "sētas mačiem", vēsta laikraksts "Diena".

Lai gan Miņins ir uzvarējis visos Eiropas kausa posmos, pasaules rangā viņš ieņem tikai 13.vietu, jo nestartēja pirmajos Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā.

"Par uzvarām Eiropas kausos, ko es dēvēju par sētas mačiem, īpaša gandarījuma nav," sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāti teica Miņins.

Šonedēļ Eiropas kausa sacensības risināsies Altenbergas trasē Vācijā, taču Miņins atgriezies ir Latvijā. "Ir divi iemesli. Pirmkārt, no sportiskā viedokļa šīm sacensībām vairs nav nozīmes. Kopējā ieskaitē rēķina četras sacensības, bet man jau ir piecas uzvaras. Viena vēl rezervei, ja gadījumā kāda posma rezultātus anulē. Otrkārt, pašlaik ir pateicīgākais laiks, lai apstaigātu sponsorus. Gada bilances visiem ir zināmas, tāpēc uzņēmēji var izrēķināt, cik naudas palicis pāri. Ja es būtu atbraucis vienu nedēļu vēlāk, būtu jau par vēlu. No pieredzes zinu, ka Ziemassvētkos daudzi izbrauc uz ārzemēm."

"Par uzrādītajiem rezultātiem mani vairāk gandarī atsevišķi labi braucieni. Piemēram, Čezānas trasē visi četri bija labi. Dažās trasēs lielāks prieks pat bija par to, ka divniekos tik labi veicās. Četriniekos es sev nepiedotu, ja nebūtu uzvarējis," piebilda Miņins.

Savukārt dusmas Miņinam bijušas, sekojot līdzi Pasaules kausa sacens'biām Ziemeļamerikā. "Bija lielais iespēju gads. Bez pārspīlējuma - man bija iespēja cīnīties par uzvaru katros mačos. Amerikānis Holkombs pēc uzvaras olimpiādē šovasar bija pārāk atbrīvojies un tagad pats sevi lamā, ka nekas nesanāk. Krievs Zubkovs visu vasaru nosēdējā birojā, Siguldā neko neparādīja, bet pēdējā posmā Pārksitijā izcīnīja dubultuzvaru. Vācietim Floršicam un krievam Abramovičam veiktas operācijas."

Runājot par sezonas turpinājumu, Miņins izteica vēlmi dabūt labas divnieku kamanas, jo šīs "divnieku kamanas nav konkurētspējīgas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!