Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vadošais bobsleja pilots Jānis Miņins, kurš janvāra sākumā netika iekļauts Latvijas komandā dalībai atlikušajos Pasaules kausa izcīņas posmos, joprojām nav saņēmis brīvlaišanas vēstuli no Latvijas Bobsleja federācijas (LBF), bet cer starptautiskās sacensībās pārstāvēt Beļģiju, intervijā laikraksta "Latvijas Avīze" interneta versijai atzinis sportists.

Jau vēstīts, ka iepriekš Miņins izteica vēlmi pārstāvēt Slovākiju, kuras izlasē pagājušās sezonas noslēgumā pēc konflikta ar Latvijas izlases treneri Sandi Prūsi strādāja par treneri, taču šī iespēja nav īstenojusies.

"Ja LBF tik ilgi vilks laiku, tad man nekas cits neatliks, kā konsultēties ar juristiem. LBF uz maniem iesniegumiem neatbild pēc būtības. Piemēram, es lūdzu pārtraukt sadarbību un atļaut atbilstoši Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) noteikumiem pārstāvēt Slovākiju, bet viņi atbild, ka aptur manu bobsleja licences darbību un var rekomendēt mani kā treneri. Bet to taču es nelūdzu. Ja federācija atsakās šķirties pa labam, jāiet citu ceļu. Taču līdz pēdējam brīdim gribu visu atrisināt mierīgā veidā. Es negribu karu," situāciju Skaidro Miņins.

"Pašlaik skatos Beļģijas virzienā. Runājam par to, ka es varētu būt treneris un vienlaikus arī startēt, ja LBF atlaidīs. Viņiem pagaidām ir tikai sieviešu bobslejs, bet ir plāns veidot arī vīriešu komandu. Pārrunas ir sākuma stadijā. Sadarbību piedāvāja vēl viena valsts, kuru gan pagaidām negribu atklāt," piebilda Miņins. "Slovāki laikam nebija gatavi tik nopietnai cīņai. Viņi nedomāja, ka Latvijā ir tik stūrgalvīgi funkcionāri, kuri brutāli izrīkojas ar sportista likteni. Otrkārt, Slovākijas Bobsleja federācijas prezidents Milans Jagnešaks dabūja dzirdēt, ka LBF viņu neņem par pilnu, un tas, acīmredzot, slovāku aizvainoja. Uz maniem e-pastiem un telefona zvaniem viņš vairs neatbild."

"Gribu vēl pāris gadus pabraukt. Bobslejs ir mans dzīvesveids, nevaru uzreiz paiet malā. Šobrīd domāju tikai par to, kā nodrošināt ģimeni," izteicās sportists.

Pēc Miņina izslēgšanas no Latvijas izlases komandas vadošā pilota lomu atlikušajā sezonā uzņēmās Maskalāns.

Pagājušās sezonas Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā četriniekiem Edgars Maskalāns ar 763 punktiem ieņēma 14.vietu, bet Oskars Melbārdis ar 88 punktiem ierindojās 25.pozīcijā. Tikmēr FIBT rangā, kurā tika ieskaitītas arī Eiropas kausu sacensības, Maskalāns ar 1213 punktiem ieņēma augsto septīto vietu.

Maskalāna ekipāža ļoti sekmīgi aizvadīja pēdējos divus Pasaules kausa posmus - sākotnēji Maskalāns tika pie pirmās uzvaras karjerā, bet pēc tam izcīnīja otro vietu.

Savukārt Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā divniekiem Maskalāns ar 560 punktiem ieņēma 16.vietu, bet Melbārdis ar 352 punktiem ierindojās 20.pozīcijā. Tikmēr FIBT rangā Maskalāns ar 910 punktiem ieņēma 14.vietu, bet Melbārdis ar 700 punktiem ierindojās 21.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!