Foto: Saeimas administrācija

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sveic Latvijas bobsleja pilotu Oskaru Melbārdi un bobsleja stūmēju Daumantu Dreiškenu ar veiksmīgo startu Eiropas čempionātā.

Kā informēja premjerministres preses sekretāre Aiva Rozenberga, Straujuma sekojusi sacensību norisei un jutusi līdzi bobslejistiem. Ministru prezidente sveic ekipāžu ar izcīnīto sudraba medaļu.

"Braši nostartēja puiši. Sirsnīgi apsveicu un patiesi lepojos," saka Straujuma.

Jau ziņots, ka Latvijas bobsleja pilota Melbārža vadītā divnieku ekipāža sestdien izcīnīja otro vietu Laplaņas trasē Francijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts.

Šīs sezonas sešos posmos Melbārdis divnieku sacensībās labāko trijniekā bijis piecas reizes, izcīnot divus panākumus un trīs reizes esot otrais.

Eiropas čempionātos Latvija kā neatkarīga valsts divnieku sacensībās pie medaļas tikusi pirmoreiz.

Melbārdis ar stūmēju Dreiškenu pirmo braucienu veica 59,11 sekundēs, esot trešie un uzrādot dalītu labāko starta laiku. Tajā viņi par 0,12 sekundēm atpalika no vācieša Frančesko Frīdriha, bet šveicietis Beāts Hefti latviešus apsteidza par 0,03 sekundēm.

Otrajā braucienā Melbārdis bija ātrākais, bet startā zaudēja tikai otrajai Latvijas ekipāžai ar pilotu Oskaru Ķibermani. Tas Melbārdim ļāva pakāpties uz otro vietu, Frīdriham summā zaudējot 0,04 sekundes un apsteidzot trešajā vietā palikušo Riko Peteru no Šveices par 0,17 sekundēm.

Latvijas bobsleja piloti par Eiropas čempioniem līdz šim kļuvuši četras reizes - Jānis Ķipurs 1984.gadā divniekos, Zintis Ekmanis 1985.gadā divniekos, Sandis Prūsis 2003.gadā četriniekos un Jānis Miņins 2008.gadā četriniekos.

Otrs Latvijas pilots Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu pēc pirmā brauciena atradās dalītā 13.vietā, līderim zaudējot 0,68 sekundes. Otro braucienu viņi veica ar dalītu 11.labāko laiku, kas lika saglabāt 13.pozīciju, uzvarētājam piekāpjoties par 1,11 sekundēm.

Eiropas čempionāta ieskaitē Ķibermanis ierindojās devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!