Foto: Sputnik/Scanpix

Olimpiskais čempions bobslejā Aleksandrs Zubkovs kļuvis par Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentu, vēsta Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Pašlaik 41 gadu vecais Zubkovs prezidenta amatā tika ievēlēts ceturtdien ārkārtas kongresā. No 24 delegātiem viņš saņēma 16 balsis, kamēr septiņas ieguva otrs kandidāts Vladimirs Ļubovickis, bet viens balstiesīgais atturējās.

Pirms tam maijā parādījās informācija, ka Zubkovs un citi Krievijas sportisti 2014. gada Ziemas olimpisko spēļu laikā bijuši dalībnieki valsts atbalstītā dopinga programmā. Tiesa, pats bijušais bobslejists to noliedz. Neilgi pēc Soču olimpiskajām spēlēm viņš paziņoja par aiziešanu no sporta.

Pirms diviem gadiem notikušajās olimpiskajās spēlēs Zubkovs triumfēja divnieku un četrinieku sacensībās, četriniekos pārspējot latvieša Oskara Melbārža pilotēto bobu.

Zubkovs 2011. gadā kļuva par pasaules čempionu divniekos, bet četras reizes viņam izdevies iegūt Eiropas čempiona godu, kā arī sešreiz triumfēt Pasaules kausā.

Iepriekšējais Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents bija Georgijs Bedžamovs, kurš pagājušā gada izskaņā pēc bankas "Vnešprombank" skandāla un apsūdzībām krāpšanā pameta valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!