Foto: F64

Jaunajam Latvijas bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim šī bija piektā sezona bobslejā, kura tika pabeigta ar 14. vietu divnieku un 10. vietu četrinieku ekipāžu vērtējumā Pasaules kausā, 10. vietu pasaules čempionātā un sesto vietu Eiropas čempionātā divnieku ieskaite. Tomēr par vērtīgāko ieguvumu 22 gadus vecais pilots joprojām sauc pieredzi.

"Visādi gāja. Bija sacensības, kurās parādījās kaut kas pozitīvs, bet personīgi varu teikt, ka neesmu apmierināts par šo sezonu," sarunā ar portālu "Delfi" atzina sportists. "Vērtīgākais ieguvums, kā vienmēr - pieredze. Bija dažādas situācijas sacensībās, kad varēju pierādīt, ka sanāk labi braucieni. Gan ne abi, bet viens."

Par šīs sezonas labāko sacīksti Oskars izvēlas sacensības Sanktmoricā, kurās Ķibe'mana pilotētais četrinieks ierindojās augstajā sestajā vietā, divniekos viņš palika 12. pozīcijā. "Šveicē bija ļoti labs posms, Leikplesidā divniekos sanāca otrajā braucienā ļoti labs rezultāts, bet pirmajā stūmējs aizmirsa ielikt kapuci [ķiverē], kas mums ļoti daudz maksāja. Kombinezona kapuce nostrādāja kā izpletnis, kas bremzēja, ja tā nebūtu palikusi ārā, noteikti būtu augstāka vieta," saka Oskars. Pasaules kausa Leikplesidas posmā divniekos viņš ierindojās 10. vietā, otrajā braucienā uzrādot otru labāko rezultātu.

Sezonas nogalē Ķibermanis gan vairāk cīnījās par iekļūšanu TOP20, kas tiek pie otrā brauciena, nekā par labāko desmitnieku. "Neslīdēja… Nezinu, vai Īglsā izdarīju visu, ko varēju. Tas, kā brauca citi… Nedaudz nolaidās rokas, likās - nu kā tā var! Vācieši brauca ar tik rupjām, tik acīmredzamām kļūdām!" saka jaunais pilots.

Vai pasaules čempionātā bija jūtams galvenā trenera Sanda Prūša iztrūkums? Atgādinām, ka viņš salauza kāju dienā pirms četrinieku sacensībām, kurās Oskars Melbārdis vēlāk izcīnīja zelta medaļu. "Mums treniņbraucieni bija jau noslēgušies, treniņu darbs viss tika izdarīts, viss tika izstāstīts, [kad tas notika]," atceras Oskars. "Taču treneris Olafs Kļaviņš ir zinošs, mēs arī neesam tur pirmo reizi. Nekas jau neapstājās, arī paši kaut ko protam," smejas pilots.

"Šosezon mēģinājām jaunu tehniku, "Eurotech" bobus, viss ir procesā un kādam tas ir jādara, nākotnes vārdā. Cerams, ka aizies," par nākotnes perspektīvām saka Ķibermanis. "Četrinieks ir mūsu, to attīstām tālāk paši. Divnieku "Eurotech" deva testēt, un tur es biju vairāk ieinteresēts, jo man divnieki tik labi negāja. Divnieku kamanas mums būs jauns modelis. Nevaram atteikt - ja būs uztaisīts ļoti labs, vēlāk netiksim klāt un paliksim ar garu degunu. Dēļ tā jāupurē varbūt kaut kas."

Pēc šīs sezonas sportistiem ir iedots neliels atvaļinājums, ko pavadīt kopā ar ģimeni un "savest kārtībā" sevi, lai būtu gatavi startam nu jau pirmsolimpiskajā sezonā. "Vasaras plāni - kā parasti. Mazliet atpūtīsimies, ir mikrotraumas, kas jāsadziedē, lai var ar pilnu atdevi atkal gatavoties sezonai," nosaka Oskars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!