Foto: LETA

Latvijas vadošais bobsleja pilots, olimpiskais vicečempions Oskars Melbārdis pēc muguras operācijas vēl oktobri aizvadīs saudzīgā režīmā, bet jau nākammēnes varētu atsākt nopietnākus treniņus.

"Pēc operācijas ir jau pusotrs mēnesis apkārt, viss ir labi, nekas netraucē, tikai jāpiebremzē fiziskās aktivitātes un lēnām jānostiprina muguras muskuļi. No novembra varēs nopietnāk kaut ko darīt," portālam "Delfi" atklāja pilots.

Arī par atgriešanos bobsleja kamanās Melbārdis pagaidām vēl nedomā. "Vēl jau nav ledus nekur," viņš pasmaida. "Tik tālu vēl neesmu ticis, vēl fizioterapeits mani uzrauga un, kad būs pagājuši divi mēneši pēc operācijas, būs ķirurga apmeklējums - viņš tad arī pateiks, ko drīkstu darīt. Oktobris vēl tādā saudzīgā režīmā."

Par nākotnes plāniem, kad jau būs sākusies sacensību sezona, Melbārdis neko konkrētu pagaidām nevar atbildēt - viss esot atkarīgs no tā, ko teiks ārsts, tāpēc arī braukšana līdzi komandai uz sacensībām nav ieplānota. "Diez vai esmu komandā vajadzīgs kā palīgs, ar mani tur rēķinās kā ar sportistu un pilotu," saka Oskars. "Grūti pateikt, vai braukšu līdz komandai šosezon uz sacensībām, viss atkarīgs no tā, ko ķirurgs teiks, cik nopietni es varēšu sākt trenēties - nav jēgas man braukt līdz, ja neko nevaru darīt. Ir puiši, kas visu var darīt. Kad būšu gatavs, pievienošos!"

2016./2017. gada Pasaules kausa sezona sāksies decembrī ar pirmo posmu Vistleras trasē Kanādā. Nākamā gada pasaules čempionāts notiks februārī Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!