Foto: AP/Scanpix

Šāgada pasaules čempions bobslejā, Latvijas četrinieka ekipāžas pilots Oskars Melbārdis pēc finiša atzina, ka pēc tik smagas sezonas uzvara galvenajās sacensībās esot bijis negaidīts panākums.

Kā ziņojām, aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas četrinieku ekipāža, kurā brauca Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga, Īglsas trasē Austrijā sensacionāli izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļas, lai gan pēc pirmā no četriem braucieniem bija tikai devītajā vietā.

"Tas ir pārsteidzoši. Tā ir liela, liela uzvara ne tikai šiem četriem puišiem, bet liela uzvara komandai, kas strādā bobslejā, visai Latvijai," pēc finiša izteicās Oskars. "Pēc šīs smagās sezonas, kurā bija traumas man un Daumantam, mēs izdarījām visu, ko varējām - šī ir zelta medaļa un tas ir neticami!"

"Šī ir liela diena Latvijas sportā un bobslejā. Tik daudzi cilvēki strādāja, lai būtu šis zelts, viņiem katram pienākas gabaliņš no medaļas," atzina Oskars.

Līdz ar Melbārža komandas uzvaru Latvija šajā Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) pasaules čempionātā ir izcīnījusi divas zelta medaļas - Īglsā triumfēja arī skeletonists Martins Dukurs, kļūstot par pirmo četrkārtējo pasaules čempionu sava sporta veida vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!