Foto: Publicitātes foto

Par jauno Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentu piektdien tika ievēlēts Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, vēsta LBSF.

Zeltiņu ievēlēja valde, kurā iepriekš ievēlēti Zeltiņš, Sandis Prūsis, Janika Judeika, Kristaps Kotāns un Zintis Ekmanis, kurš arī turpinās ieņemt ģenerālsekretāra vietu.

"Prioritāte manā darbā būs jaunu cilvēku piesaiste. Runa ir par sportistiem, bet ne tikai. Jārada saprotamā valodā šis stāsts par Latvijas bobsleju tā, lai jaunatne, kura to nav pieredzējusi pati, zinātu mūsu panākumus šajā sporta veidā, kā arī vēlētos iesaistīties. Federācijas darbā virziena maiņa nav nepieciešama, turpināsim nostiprināt esošo un attīstīties tālāk," teica Zeltiņš.

Tāpat prezidents atklāj, ka viņa plānos ietilpst uzlabot Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi.

Līdzšinējais prezidents Jānis Kols amatā bija kopš 2006.gada un vēl pirms amata termiņa beigām atzina, ka uz prezidenta vietu federācijā vairs nekandidēs. Viņš atzinīgi vērtēja paveikto, kamēr ieņēma attiecīgo amatu, izceļot, ka 16 gadu laikā bobslejā vien tika izcīnītas 152 medaļas.

Jaunā bobsleja un skeletona sezona sāksies novembra beigās, pirmos trīs posmus aizvadot Ziemeļamerikas trasēs, bet pēc gadu mijas – piecus etapus Eiropas trasēs, Pasaules kausa sezonu noslēdzot Siguldas trasē. Pasaules čempionāts notiks Šveicē, Sanktmoricas trasē no 21.janvāra līdz 5.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!