2017. gada pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notiks Vācijā, Kēnigszē trasē, oficiāli apstiprinājusi Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Par labu čempionāta piešķiršanai Kēnigszē bijuši vairāki faktori: minimāla finansiālā ietekme komandām, kas attiecas uz ceļošanu un organizāciju, iespēja saglabāt oriģinālos čempionāta datumus, vāciešu pieredze un iespējas šādu divu nedēļu sacensību rīkošanā, un trases pieejamība.

Sacensības notiks februārī, divās nedēļas nogalēs, liecina portāla "Delfi" rīcībā nonākusi informācija.

17., 18. un 19. janvārī notiks sacensības bobslejā sievietēm un divniekiem, savukārt no 24. līdz 26. februārim pasaules čempionus noskaidros bobsleja četrinieki un skeletonisti sieviešu un vīriešu konkurencē.

Pirms pasaules čempionāta, no 23. līdz 29. janvārim Kēnigszē trasē notiks arī Pasaules kausa izcīņas posms, bet nākamo Pasaules kausa etapu pirms meistarsacīkstēm uzņems Īglsas trase Austrijā.

2017. gada pasaules čempionātam šajos renes sporta veidos bija jānotiek Krievijā, olimpiskajā Soču trasē, taču pēc Maklārena ziņojuma un vairāku valstu, ieskaitot Latvijas skeletona izlases, spiediena, IBSF lēma par sacensību pārcelšanu uz citu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!