Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pieci Kanādas bobsleja komandas dalībnieki saņēmuši pozitīvus Covid-19 testa rezultātus un nevarēs piedalīties Pasaules kausa posmā Siguldā, pirmdien vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Kanādas komanda svētdien veica pirmssacensību antigēna testu, lai pirmdien varētu piedalīties oficiālajā testēšanā. Jau svētdien pieciem Kanādas komandas dalībniekiem testi bija pozitīvi. Pirmdien notika atkārtota testēšana, kurā atkārtoti tika saņemti pozitīvi testa rezultāti tiem pašiem pieciem komandas dalībniekiem.

Pirmdien tika atkārtoti testēta visa Kanādas komanda, lai pārliecinātos, vai pārējie komandas locekļi ir veseli, taču rezultāti būs zināmi otrdien. Lai nepieļautu, ka inficēta persona atrodas sacensību teritorijā, Kanādas komandas dalībnieki tiks pārbaudīti katru dienu pirms došanās trasē.

Pirmajā Covid-19 testēšanā bija vēl divi pozitīvi rezultāti – Čehijas sportistam un Lielbritānijas sportistei. Arī šiem atlētiem tiks veikti atkārtoti testi, kuru rezultāti taps zināmi otrdien.

Siguldas trasē visiem komandu dalībniekiem tiek veikti laboratoriski apstiprināti antigēna testi, un, ja tests ir pozitīvs, tiek veikts PCR tests, un tikai pēc tā rezultāta tiek noteikta personas dalība sacensībās.

Inficēto personu identitātes šobrīd netiek atklātas.

Šajā nedēļas nogalē Siguldas trasē tiks aizvadīts sestais Pasaules kausa posms, piektdien startējot skeletonistiem, bet sestdien un svētdien – bobslejā divniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!