Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) neatkarīgā disciplinārā komisija 3. janvārī izskatīs Aleksandra Zubkova un vēl trīs Krievijas bobslejistu lietu, paziņojis Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Zubkovs.

"Neatkarīgā komiteja izskatīs manu lietu 3. janvārī. Es, saprotams, piedalīšos sēdē. Tajā pašā dienā izskatīs Aleksandra Kasjanova, Alekseja Puškarjova un Ilvira Huzina lietas," aģentūrai "RIA Novosti" atklājis Zubkovs.

Kā zināms, Zubkovs, kurš 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta medaļas, vēlāk tika atzīts par vainīgu antidopinga noteikumu pārkāpšanā, taču atsakās šīs godalgas atdot. Novembrī Maskavas pilsētas tiesa lēma, ka Krievijas teritorijā Starptautiskās Arbitrāžas tiesas (CAS) lēmums par Zubkova diskvalifikāciju nav atzīstams un medaļas viņš drīkst paturēt. Par šo tiesas lēmumu sašuta Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK) un iesniedza apelāciju, bet vēlāk pieprasīja iesniegt prasību Augstākajā tiesā, uz ko Maskavas pilsētas tiesa atbildēja ar atteikumu.

Zubkovs izskatīšot jautājumu par abu olimpisko zelta medaļu atdošanu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) tikai pēc atbilstoša rakstiska pieprasījuma. SOK vēstuli ar aicinājumu palīdzēt ar medaļu atgriešanu no diskvalificētajiem Krievijas sportistiem nosūtījusi KOK.

"Personiski es nekādas vēstules no SOK neesmu saņēmis, tāpēc jautājumu par medaļu atdošanu varēs izskatīt tikai pēc tam, kad tas notiks," izteicies Zubkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!