Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dienvidkorejas nacionālās bobsleja un skeletona izlases galvenais treneris Lī Juns žēlojies par atbalsta trūkumu, kopš noslēgušās Phjončhanas Ziemas olimpiskās spēles.

Kā zināms, šajos sporta veidos Dienvidkoreja ieguva vienu zelta un vienu sudraba medaļu: skeletonā triumfēja Sunbins Juns, bet Vona Jondžona pilotētā bobsleja četrinieku komanda kļuva par olimpiskajiem vicečempioniem.

Izlases treneris atklājis, ka administratīvu iemeslu dēļ viņiem neesot iespējas izmantot olimpisko trasi. Valdībai ledus trasei nav izdevies atrast pārvaldnieku, tāpēc tās uzturēšanai vairs nav atvēlēti naudas līdzekļi.

"Mūsu sportisti starptautiskās sacensībās ir pierādījuši savu talantu, taču viņi vairs nevar izmantot trasi. Mums pateikts, ka iemesls ir budžeta trūkums," sacīja Lī.

Treneris kritizēja arī Dienvidkorejas Sporta un olimpisko komiteju par tās lēmumu likvidēt bobsleja izlases rezerves komandu. Šādas rīcības iemesls esot pārāk mazais bobslejistu skaits valstī. Lī norādīja, ka nākotnē tas varētu atturēt šos sportistus pārstāvēt Dienvidkoreju.

"Phjončhanas olimpiāde nav beigas," viņš teica. "Vajadzīgs plāns, kā pēc olimpiskajām spēlēm izmantot būves un audzināt jaunus sportistus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!