Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā šajā nedēļas nogalē turpinās unikālajā Sanktmoricas trasē, kurā piektdien notika skeletona sacensības vīriešiem; pēc katastrofālas kļūdas pirmā brauciena Martins Dukurs pakāpās par 12 pozīcijām, savukārt Tomass Dukurs uzrādīja šīs sezonas labāko rezultātu, izcīnot ceturto vietu.

Pēc pirmā brauciena rezultāti rādīja neierastu ainu — Martins Dukurs atradās tikai 20. vietā, un par mata tiesu tika pie otrā brauciena. Toties Tomass Dukurs pēc teicama brauciena atradās augstajā ceturtajā vietā.

Otrajā braucienā, izvairoties no jebkādām kļūdām startā, Martins Dukurs uzrādīja jaunu trases rekordu, ko laboja tikai pirmā brauciena līderi, un veica kāpumu par 12 pozīcijām, Sanktmoricas posmu noslēdzot astotajā vietā.

Arī Tomasam Dukuram izdevās saglabāt savu ceturto vietu, bet pacīnīties par goda pjedestālu viņam nebija izredžu — izcili otro braucienu veica abi Krievijas sportisti Ņikita Tregubovs un Aleksandrs Tretjakovs, kā arī olimpiskais čempions Sunbins Juns.

Pieredzējušais Aleksandrs Tretjakovs otrajā braucienā uzrādīja galīgo trases rekordu, kas būs spēkā līdz nākamajam gadam, un pārspēja savu jauno tautieti Ņikitu Tregubovu; arī Juns zaudēja Tretjakovam braucienā, taču ar iekrāto pārsvaru korejietim pietika uzvarai divu braucienu summā.

Šoreiz sacensībās Latviju pārstāvēja tikai brāļi Dukuri, jo Ivo Šteinbergs slimības dēļ nepiedalījās.

Plašāku sacensību aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!