Foto: DELFI

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna trešajā Pasaules kausa posmā, kas notiek Altenbergas trasē, uzrādīja labāko šīs sezonas rezultātu, izcīnot piekto vietu.

Lelde Priedulēna pēc pirmā brauciena ieņēma devīto vietu, bet otrajā aizvadīja ļoti tīru, precīzu braucienu, neskatoties uz diezgan sarežģītajiem apstākļiem: neilgi pirms starta sāka spēcīgi snigt - aiz dalībniecēm trasē sacēlās pamatīgas sniega vērpetes un reti kura spēja uzlabot savu pirmā brauciena rezultātu.

Līdz sāka braukt sacensību līderes, Lelde bija vienīgā, kura "izbrauca" no 59 sekundēm - otrajā braucienā viņas rezultāts bija 58,87 sekundes, par 0,79 sekundēm labāks nekā pirmajā (59,66 sek.).

Labākās četras braucējas no pirmā brauciena saglabāja "status quo" arī pēc otrā - uzvaru šajā Pasaules kausa posmā, un pirmo savā karjerā, izcīnīja mājiniece, vāciete Žaklīna Lēlinga, kura līdz ar to pārņem vadību kopvērtējumā. Viņas tautiete Tīna Hermane saglabāja otro, bet austriete Janīne Floka - trešo vietu.

Iepriekšējā kopvērtējuma līdere, angliete Lizija Jarnolda Altenbergā palika devītā un noslīdēja uz ceturto pozīciju, savukārt Priedulēna savu situāciju Pasaules kausa vērtējumā uzlabojusi par trim pozīcijām un tagad ir sestā.

Trešā Pasaules kausa izcīņas posma rezultāti:

Otrajam braucienam, kurā piedalījās 20 ātrākās sportistes, nekvalificējās japāniete Nozomi Komuro un Virdžīnu salu pārstāve Ketija Tannenbauma.

Sestdien Altenbergas trasē Pasaules kausa sacensības iesāks skeletonisti un bobslejisti. Kā ziņojām, pēc muguras operācijas pirmo sacīksti Altenbergā aizvadīs Latvijas bobsleja izlases līderis Oskars Melbārdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!