Foto: F64
"Diemžēl visas trīs mūsu divnieku ekipāžas pieļāva dažādas kļūdas un kļūdiņas, kā dēļ arī gala rezultātā izcīnījām tikai tās vietas, kuras nu ir. Taču kopumā varu teikt, ka treneri ar sniegumu ir apmierināti. Šie mači beigušies, domājam pār nākotni," sarunā ar portālu bobslejs.lv Latvijas bobsleja izlases divnieku ekipāžu sniegumu sestdien Šveices pilsētā Sanktmoricā notikušajā Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā portālam "Bobslejs.lv" komentēja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis.

Šonedēļ Šveicē vienīgajā dabīgajā bobsleja trasē, kurā notiek oficiālas sacensības, norisinās Pasaules kausa izcīņas sestais posms. Sestdien divnieku konkurencē labākā no Latvijas ekipāžām bija Oskara Melbārža/Daumanta Dreiškena ekipāža, kas ieņēma devīto vietu. Edgars Maskalāns/Intars Dambis finišēja 13.vietā. Uģis Žaļims/Raivis Broks pirmajā braucienā ieņēma 24.vietu un otrajam braucienam nekvalificējās.

Sandis Prūsis atzina, ka treniņos bobslejistu sniegumi bijuši labāki, tādēļ arī cerēts uz augstākiem rezultātiem.

"Es taču neesmu naivs un tagad nesagaidu, ka mūsu čaļi uzreiz novinnēs mačus. Protams, mēs vienmēr ceram uz pēc iespējas augstāku vietu, taču šobrīd Oskars un Uģis vēl ir ar salīdzinoši mazu pilota pieredzi. Savukārt Edgars ir tur, kur ir. Mēs priecājamies, ja viņš divnieku sacensībās iekļūst pirmajā desmitniekā - vidēji tā arī ir viņa vieta. Skaidrs, ka visi cenšas labāk, bet katrs var izdarīt tik, cik ir viņa spēkos. Nevienam pārmetumu nav," norādījis Prūsis.

Par uzvarētāju posmā kļuva vācietis Maksimilians Arndts, otro vietu ieņēma mājnieks Beats Heftī no Šveices, bet trijnieku noslēdza vēl viena Vācijas ekipāža ar pilotu Manuelu Mahatu.

Svētdien pulksten 10 pēc Latvijas laika notiks četrinieku sacensības, kuras tiešraidē varēs vērot LTV7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!