Foto: LETA

Gaidāmajā pasaules bobsleja čempionātā Īglsas trasē, Austrijā, ļoti liela nozīme būs starta ieskrējienam, portālam "bobslejs.lv" sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Gaidāmajā nedēļas nogalē notiks divnieku sacensības gan sieviešu, gan vīriešu konkurencēs. Savukārt nedēļu vēlāk Īglsas trasē tiks noskaidroti pasaules čempioni skeletonā un bobslejā četrinieku ekipāžām.

"Laiks ir labs, mazi mīnusi, trīs četri grādi un arī pa dienu, pat saulē nemaz tik silts nav. Trase īstenībā uztaisīta diezgan vienkārša - ja agrāk te bija pāris āķīgas vietas astotajā un devītajā virāžā, tad tagad pat tā uztaisīta pārāk viegla. Liela nozīme būs starta ieskrējienam, tas būs viens no galvenajiem aspektiem," sacīja Prūsis, piebilstot, ka šoreiz laba iespēja sevi parādīt būs jaunajiem un mazāk pieredzējušajiem. "Uz vāciešu treniņu rezultātiem gan var neskatīties, tas neko vēl neliecina. Korejietim arī labas tendences, kaut pagaidām startu nestumj. Par slīdamību – gribētos, ka mums slidas ietu mazliet ātrāk."

Piloti pēc reitinga arī izvēlējušies sev starta numurus pirmajam sacensību braucienam sestdien, kopā paredzamas 34 ekipāžas.

"Korejietis paņēma trešo numuru, Niko Valters paņēma pirmo, un Oskaram Melbārdim tad palika otrais, pārējie iznāk kā pēc reitinga, Uģis Žaļims – ceturtais," – turpināja Prūsis. "Treniņus var vērtēt dažādi, gan labi, gan slikti, kā nu kuru braucienu. Gribētos, lai tās tendences būtu labākas, mūžīgais jautājums, kas tad jāattīsta, braukšana vai tehnika. Kad būs mači, viss jau būs citādāk. Tehnika mums tā pati, kas iepriekšējā posmā, visas ekipāžas sastāvos arī."

Pirmajās divās treniņu dienās Latvijas ekipāžām bija jāstartē dažādās pozīcijās – otrdien pirmā desmitnieka beigās, trešdien – trešā desmita vidū. Grūti salīdzināt parādīto spēku samēru ar to, kas būs mačos. Vairums taupās starta ieskrējienā, eksperimentē ar slidām un arī stūmējiem, tāpēc šoreiz bez kādiem secinājumiem. No Latvijas pilotiem ātrāk braucis Oskars Melbārdis. Ļoti sasparojušies ir kanādieši - gan Springs, gan Krips, tāpat labi rezultāti Pasaules junioru čempionam vācietim Johanesam Lohneram. Jaunais Lohners šosezon uzvarējis arī Eiropas kausā Īglsā – gan divnieku mačos, gan divreiz četrinieku vērtējumā, turklāt pašam Lohneram ir izcili laiki starta ieskrējienā. Pagaidām ēnā turas Frančesko Frīdrihs (savainojuma sekas), arī korejietis Vons, tāpat šveicieši.

Pēdējā treniņā ceturtdien visi jau startēja pēc IBSF reitinga un tas bija jau objektīvāk, mūsu Oskars Melbārdis un Uģis Žaļims jau ar trešo un ceturto numuru.

Pirmie divi braucieni bobslejā vīriešiem sestdien no pulksten 10.30 pēc Latvijas laika, turpinājums būs svētdien pulksten 10.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!