Foto: F64

Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis īsā laikā spējis kļūt par pilotu, un viņš izmantoja to, ka leģendārajā Sanktmoricas trasē mēdz notikt brīnumi, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai (LBSF) stāstīja galvenais treneris Sandis Prūsis.

Jau ziņots, ka Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionāta četrinieku sacensībās, otro vietu dalot ar britu Bredu Holu. Par pasaules čempionu kļuva Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs.

Prūsis pēc sacensībām bija ļoti priecīgs par komandas sniegumu: "Brīnumi Sanktmoricā mēdz notikt un var tikai priecāties, ka tie notiek arī ar mums. Īpaši jāuzslavē pilots Cipulis, kurš ļoti īsā laikā, kopš kļuvis par bobsleja pilotu, savā debijas reizē pasaules čempionātā izcīna sudrabu; parāda, ka ar nerviem viņam viss ir kārtībā," teica Prūsis, kuru citēja LBSF preses dienests. Pirms atbildīgajiem braucieniem viņam neko neteicu, un tātad izdarīju pareizi, jo Cipulis veica visus četrus braucienus līmenī, un tāpēc arī mums ir iemesls priecāties. Un paldies arī komandai, bet kuras jau tas viss nebūtu izdevies!"

Cita Latvijas ekipāža Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Arni Bebrišu, Lauri Kaufmani un Kristu Lindenblatu pirmajā braucienā ar pirmo numuru "zirga pakava" virāžā piedzīvoja kritienu, finišēja ar sliktāko laiku 21 ekipāžas konkurencē un sacensības neturpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!