Foto: F64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis uzskata, ka braucēju traumas neietekmēs gaidāmās sezonas sākumu.

Pasaules kausa izcīņa bobslejā un skeletonā sāksies tieši Siguldā, turklāt mači notiks divas nedēļas pēc kārtas. Ja skeletonistiem un bobslejistēm būs divas sacensības, tad vīriešu konkurencē bobslejā divniekos Siguldā tiks sadalīti četri medaļu komplekti. Tāpēc treniņus Siguldā aizvadījuši arī citu valstu pārstāvji - bijuši gan čehi, poļi, ukraiņi, gan angļi un arī citu valstu pārstāvji.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) uzsver, ka lielākās priekšrocības šobrīd ir pašmāju sportistiem, kuri var aizvadīt visvairāk treniņbraucienu Siguldas trasē. Latvijas izlase tikusi pie jaunām BTC divnieku kamanām, kuras šobrīd izmēģina gan Ralfs Bērziņš, gan arī Oskars Ķibermanis. Būs arī jaunas četrinieku kamanas, bet tās izmēģināt varēs tikai decembrī, kad notiks gatavošanās trešajam un ceturtajam etapam Pasaules kausa izcīņā Īglsas trasē Austrijā.

Par Latvijas ekipāžu sastāviem vēl netiek domāts. Treneris Sandis Prūsis plānojis nākamnedēļ aizvadīt kontroltreniņus.

"Šobrīd spriest, kas ar ko brauks, vēl ir pāragri. Pagaidām notiek vēl tikai gatavošanās sezonai. Nākamā nedēļā būs tāda kā kontroles nedēļa, pēc tās jau varētu izkristalizēties iespējami sastāvi vismaz pirmajiem posmiem Siguldā," LBSF citē Prūša teikto.

Vaicāts, vai visi Latvijas bobslejisti ir veseli un bez traumām, treneris atbildēja noliedzoši.

"Nekad jau nebūs tā, ka no 25 sportistiem visi ir pilnīgi veseli un bez traumām. Protams, ka kādam ir kāda trauma, bet es teiktu, ka nav nekas tik traģisks, lai tas varētu ietekmēt sezonas sākumu Latvijas komandām," pauž Prūsis.

Šobrīd vēl grūti prognozēt, cik valstu ekipāžas piedalīsies Siguldas posmā, bet interese esot liela. Visticamāk nepiedalīsies ASV un Dienvidkorejas komandas, kas plāno sezonas pirmo pusi līdz gadu mijai pavadīt savās trasēs.

Pasaules kausa izcīņas pirmais un otrais posms notiks Siguldā no 16.līdz 29.novembrim. Sacensības, kā ierasts, risināsies nedēļas nogalēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!