Foto: F64

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Antholcas trasē, Itālijā, izcīnīja 17.vietu Pasaules kausa sestā posma desmit kilometru sprinta sacensības.

Uzvaru sprintā svinēja šīs sezonas līderis norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi, finišēdams pēc 23 minūtēm un 53,9 sekundēm.

Tikmēr otrais bija viņa tautietis Ērlens Bjēntegords, kurš aizvēra visus mērķus un Bē zaudēja 17,5 sekundes, bet trešais ar vienu soda apli bija francūzis Antonīns Gigonā, kurš atpalika 20,2 sekundes.

Kārtējo neveiksmi šosezon cieta titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš bija ceturtais, no goda pjedestāla atpalikdams 1,1 sekundi. Piekto vietu tikmēr ieņēma austrietis Simons Eders, bet pirmo sešinieku noslēdza Francijas biatlonists Simons Destjē.

Rastorgujevs kļūdījās šaušanā stāvus, uzvarētājam finišā zaudēdams vienu minūti un 2,9 sekundes. Trasē viņam bija 19. ātrākais solis.

Savukārt 26.vietā pēc pirmā šaušanas bija Aleksandrs Patrijuks, kurš otrajā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas. Viņš Bē zaudēja gandrīz trīs minūtes, kas deva 76.vietu.

Latvijas trešais pārstāvis Roberts Slotiņš veica sešus soda apļus un samierinājās ar priekšpēdējo vietu 102 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Šis Rastorgujevam pēc slimības izārstēšanas ir trešais posms. Ja vēl ceturtajā etapā Oberhofā viņš nespēja vienā no disciplīnām ieslēpot labāko divdesmitniekā, tas izdevās pagājušajā nedēļā Rūpoldingā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu, tādējādi sasniedzot pagaidām šīs sezonas labāko rezultātu.

Sestdien šī posma ietvaros notiks iedzīšana, bet svētdien būs masu starts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!