Foto: F64

Latvijas kamaniņu sporta izlase aizvadījusi savu labāko sezonu līdz šim, un to šī sporta veida federācijas prezidents Atis Strenga skaidro ar plānveidīgu darbu daudzu gadu garumā. Savukārt Latvijas bobslejistiem sezona bija grūta, jo komandā bija Covid-19 saslimšana, vadošo pilotu Oskaru Ķibermani sezonas laikā vajāja traumas, kā arī dažādas tehniskas lietas radīja sarežģījumus, taču Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis norādīja: "mēs joprojām iesaistījāmies cīņā par medaļām."

Latvijas kamaniņu izlase aizvadītajā sezonā Pasaules kausa posmos izcīnīja četras zelta medaļas, četras sudraba, kā arī septiņas bronzas godalgas. Pasaules un Eiropas čempionātā izdevās gūt pa trīs medaļām, turklāt Siguldas trasē Juris un Andris Šici kļuva par Eiropas čempioniem. Taču sezonas noslēgumā Sanktmoricas trasē Latvija sagādāja divas sensācijas – Roberts Plūme/Mārtiņš Bots un brāļi Šici guva dubultuzvaru divnieku sacensībās, bet Elīna Ieva Vītola dāmu konkurencē visas konkurentes atstāja aiz sevis. Tādējādi sezonu izdevās noslēgt uz pacēluma.

Bobslejistiem sezona ritēja saraustīti. Neveiksmīgas sacensības sezonas ievadā Siguldā, turpinājumā Ķibermaņa ekipāžai izdevās gūt četras sudraba un divas bronzas medaļas, bet izlaists Eiropas čempionāts un palikšana bez dārgmetāliem pasaules čempionātā atstāja nelielu skābuma sajūtu. Arī skeletonists Martins Dukurs otro gadu pēc kārtas palika "sausā" pasaules čempionātā, bet Pasaules kausā viņam kopvērtējumā kārtējais čempiona tituls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!