Kamaniņu sportisti, skeletonisti un bobslejisti aizvadījuši veiksmīgus testus 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu trasē, vēsta Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) un Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) paziņojums.

Laika posmā no 24. līdz 30. oktobrim skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji aizvadīja testus 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu trasē.

Testos piedalījās 21 kamaniņu braucējs no 10 valstīm, kā arī 30 sportisti, kuri pārstāvēja Starptautisko Bobsleja un skeletona federāciju. No Latvijas sportistiem šajos testos piedalījās skeletonists Martins Dukurs, kā arī kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici.

Starptautisko federāciju pārstāvji uz trasi nosūtīja ekspertus, kuri pārbaudīja trases tehniskās prasības. Gan FIL, gan IBSF apstiprināja, ka testi aizvadīti veiksmīgi.

Aizvadītie testi ir daļa no homologācijas procedūras, kurā ir jāpārliecinās par to, lai sacensības varētu notikt augstākajā līmenī.

Jau aizvadītās sezonas izskaņā bija paredzēti šīs trases testi, bet martā Phjončhanas bobsleja un kamaniņu trases apgūšanu traucēja tehniskas problēmas un siltais laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!