Foto: F64

Par SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" valdes priekšsēdētāju iecelta Ieva Zunda, liecina "Firmas.lv" informācija.

Valdes priekšsēdētājas amatā no 11. decembra iecelta Zunda, bet amatu atstājis līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš, kurš šajā amatā strādāja gadu – no 2020. gada 14. decembra.

Kā aģentūrai LETA norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs, Nātriņš tika ievēlēts uz gadu kā pagaidu valdes loceklis, līdz ar to likuma noteiktajā kārtībā viņa pilnvaras nedrīkstēja būt ilgākas par gadu.

Atbilstoši "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" statūtiem kompānijas valdes sastāvā ir viens valdes loceklis – valdes priekšsēdētājs. Valdes locekli ievēlē uz pieciem gadiem.

Severs uzskata, ka nav ne mazāko šaubu par Zundas piemērotību valdes priekšsēdētājas amatam. Viņai ir bijusi pieredze valsts uzņēmumā, viņa ir sadarbojusies ar sporta federācijām, turklāt ir vadījusi SIA "Tenisa centrs "Lielupe" un pašlaik vada SIA "Sporta centrs "Mežaparks".

Izmaiņas "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" valdē Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas 10. decembrī.

Nātriņš pērn valdes priekšsēdētāja amatā nomainīja ilggadējo trases vadītāju Daini Dukuru.

Bijusī sprintere un barjersprintere, divu olimpisko spēļu dalībniece Zunda šogad tika ievēlēta Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valdē.

Zunda kopš 2017. gada ir arī citas valsts kapitālsabiedrības – SIA "Sporta centrs "Mežaparks"" valdes locekle, bet no šī gada 29. jūnija līdz 11. decembrim viņa bija arī SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes locekle.

Savukārt Nātriņš pašlaik ir "Tenisa centrs "Lielupe" un VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions" valdes loceklis.

Šie trīs SIA un VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" ir četras nacionālās sporta bāzes, kuru valsts kapitāldaļu turētāja ir Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

LETA jau ziņoja, ka IZM izstrādājusi četru nacionālo sporta bāzu reorganizācijas plānu, paredzot tās apvienot un izveidot vienu kapitālsabiedrību – Latvijas Nacionālo sporta centru. Ministrijas ieskatā jaunais pārvaldības modelis ļaus sakārtot Latvijas sporta bāzu saimniecību, attīstot to jaunā kapacitātē. Ieguvumi būs gan profesionālā, gan amatieru sporta dalībniekiem, gan skatītājiem.

Apvienošanas rezultātā izveidojamās VSIA "Latvijas Nacionālais sporta centrs" vispārējais stratēģiskais mērķis būs nodrošināt nacionālo sporta bāzu – Daugavas stadiona, Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda", Tenisa centra "Lielupe" un Sporta centra "Mežaparks" – pārvaldību un attīstību. Ministrijā uzskata, ka līdzšinējā struktūra bija laikam neatbilstoša un neefektīva – pārklājās administratīvās funkcijas, nebija vienotas attīstības stratēģijas.

IZM jau 2017. gadā rosināja apvienot tās pārvaldībā esošas četras nacionālās sporta bāzes, veidojot centralizētu pārvaldības struktūru un ietaupot līdzekļus. Arī toreiz tika piedāvāts veidot Latvijas Nacionālo sporta centru, kas būtu atbildīga par IZM pārraudzībā esošo nacionālo sporta bāzu attīstību, ekspluatāciju un uzturēšanu, vienlaikus izveidojot četras struktūrvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!