Foto: LETA
Siguldas trasē notiekošos pirmos divus Pasaules kausa izcīņas posmu bobslejā un skeletonā ietekmēs dažādi ierobežojumi, līdz ar to sacensību norises vietā netiks ielaisti skatītāji, informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Siguldas trasē sacensības notiks divas nedēļas nogales pēc kārtas, no 20. līdz 22. un no 27. līdz 29.nobembrim. Katra posma sacensību programmā būs skeletons sievietēm un vīriešiem, tāpat bobslejs sievietēm un katras nedēļas nogalē arī divi mači bobslejā vīriešu divniekiem. Tas nozīmē, ka Siguldā vīriešu divnieku konkurencē kopā tiks aizvadītas četras sacensības. Sezonas kalendārā vēl Pasaules kausā ieplānotas divu posmu sacensības decembrī Īglsas trasē Austrijā, pēc Jaunā gada posmi vēl Vinterbergā, Sanktmoricā un Kēnigszē, savukārt pēdējais posms paredzēts martā jaunajā Pekinas ziemas olimpisko spēļu trasē.

Sigulda ir gatava sarīkot pirmās divas sezonas sacensības, neraugoties uz Covid-19 pandēmiju. Taču tās ietekmē būs dažādi ierobežojumi – trasē netiks ielaisti skatītāji, stingras pārbaudes visiem sportistiem un akreditētajām personām. Taču sacensības līdzjutēji varēs vērot savos televizoru ekrānos 30 dažādās pasaules valstīs, Latvijā translācijas piedāvās LTV 7.

Februārī, pēc raidtiesību turētāja "Infront Media" datiem, pasaulē kopā Siguldas posmu noskatījās 58 miljoni skatītāju.

Pērnā gada Pasaules kausa izcīņas sezona februārī beidzās tieši Siguldas trasē un sacensību rīkotāji saņēma starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas uzlavas par lielisko organizāciju un burvīgo gaisotni Siguldas trasē, kur sacīkstes klātienē noraudzījās vairāki tūkstoši skatītāju.

Siguldā dalībnieku sastāvs būs gana spēcīgs sastāvs. Piedalīsies teju visi Eiropas labākie sportisti, arī kanādieši, tostarp arī olimpisko čempionu bobslejā Džastinu Kripsu, vien pirmajos posmos nestartēs amerikāņi, korejieši un ķīnieši. Paredzams, ka kopā būs ap 15 valstu pārstāvji.

Latvija bobslejā vīriešiem var tikt pārstāvēta ar trim ekipāžām. Skeletonā vīriešiem savā trasē startēs brāļi Martins un Tomass Dukuri, sievietēm Siguldā pasaules kausa apritē debitēs Endija Tērauda.

Piektdienās pasaules kausa izcīņās notiks skeletona sacensības. 20.novembrī pirmais brauciens sievietēm pulksten 10.00, vīriešiem pirmais starts pulksten 15.00
Sestdien 21 novembrī pulksten 9.00 bobslejs sievietēm, pulksten 13.45 – bobslejs vīriešu divniekiem. Svētdien 22.novembrī no pulksten 14.30 vēl viens posms bobslejā vīriešiem.
Analogi sacensību sākuma laiki arī nākamajā nedēļas nogalē, no 27.-29.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!