Foto: F64
Latvijas bobsleja pilotu Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas, kā arī Latvijas labākie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien Leikplesidā, ASV, uzsāk jauno Pasaules kausa izcīņas sezonu, piedaloties pirmā posma sacensībās.

Pirmie uz starta dosies bobsleja divnieki, kuriem irmā brauciena starts paredzēts plkst.16 pēc Latvijas laika, bet otro reizi sportisti trasē izies plkst.17.30. Braucienus tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Posma turpinājumā sestdien risināsies četrinieku sacensības.

Otrais Pasaules kausa izcīņas posms nākamajā nedēļā risināsies Kalgari trasē Kanādā, bet sezona ar sacensībām Eiropā turpināsies janvārī.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Šosezon pirmoreiz četrinieku sacensībās ekipāžas var startēt ar jaukta dzimuma sastāviem.

Melbārdis iepriekšējā sezonā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Soču olimpisko spēļu četrinieku sacensībās izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobslejā.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Melbārdis četrinieku sacensībās izcīnīja divas uzvaras, kā arī tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs divniekiem, kas gan vēlāk tika anulēta par tehnikas neatbilstību.

Tikmēr skeletonā vīrieši savus braucienus aizvadīs plkst.20.30 un 22.45 pēc Latvijas laika. Sacensībām līdzi sekot varēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

M.Dukurs par Pasaules kausa ieguvēju kļuvis iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas, bet pēdējās divās otrajā vietā aiz viņa palicis T.Dukurs, kurš vēl sezonu pirms tam bija trešais. Tāpat M.Dukurs uzvarējis iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs uzvarēja sešos no astoņiem Pasaules kausa izcīņas posmiem, tajā skaitā pēdējos piecos pēc kārtas, bet T.Dukurs septiņas reizes ierindojās labāko trijniekā. Soču olimpiskajās spēlēs M.Dukurs izcīnīja otro vietu, bet T.Dukurs bija ceturtais.

Plkst.19.30 un 21.45 pēc Latvijas laika braucienus aizvadīs sievietes, kur Latviju gan nepārstāvēs Lelde Priedulēna.

Pašlaik 21 gadu vecā Priedulēna pagājušajā sezonā izcīnīja dalītu 14.vietu Soču olimpiskajās spēlēs. Pērn viņa izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā junioriem, taču pagājušajā Pasaules kausa sezonā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Otrais Pasaules kausa izcīņas posms nākamajā nedēļā risināsies Kalgari trasē Kanādā, bet sezona ar sacensībām Eiropā turpināsies janvārī.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!