Latvijas skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs intervijā raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pāris reizes norādīja uz Latvijas bobsleja un skeletona federācijā (LBSF) esošajām nesaskaņām, kuras skeletonu esot atstājušas "pabērna lomā".

Dukuru ģimene intervijā vairākkārt izteicās par nogurumu, kas viņiem radies 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu skandāla dēļ. Latvijas sportisti 2016. gada izskaņā pirmie oficiāli paziņoja, ka boikotēs 2017. gada pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā, kuram bija paredzēts norisināties tajā pašā Krievijas pilsētā.

Sportistu piemēram sekoja citu valstu skeletonisti, kā arī Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), kas sacensības pārcēla uz Vāciju.

"Tajā brīdī, kad mēs Vistleras pasaules kausa posmā runājām ar amerikāņiem, kanādiešiem un vāciešiem par Soču čempionāta atcelšanu, gaidīju atbalstu no Latvijas bobsleja sabiedrības. Ja kādam Olimpiādē varēja tīrīt proves, tad tikpat labi kādam viesnīcā var pielikt klāt. Tāda bija mana doma. Tad tava karjera ir norakta," notikumus pirms pasaules čempionāta pārcelšanas atminējās Dainis Dukurs.

"Latvijas bobsleja federācija kaut ko "mīcījās". Trīs reizes zvanīju un lūdzu atbalstu, jo man, sēžot pie galda, visi pārējie prasīja, kur ir bobslejs. Bobsleja pārstāvji aizbildinājās: "Nu, jā, Sočos mums kaut kas [medaļas] spīd." Pietrūka drosmes būt kopā pret tiem, kuri bijuši netīri," turpināja treneris.

Sarunas gaitā Dukuru ģimene klāstīja vairāk par sportistu finansiālo situāciju, kā arī viņu sadarbību ar tā saucamajiem ātrajiem kredītiem.

"Mēs savā federācijā esam divi sporta veidi, bobslejs un skeletons. Bobslejam federācija strādā ļoti labi, nopakojusi to ar sponsoriem. Savukārt mēs esam pabērna lomā. Varbūt tāpēc, ka esam diezgan stipri un daudz darām paši. Varu pateikt, ka pēdējo gadu laikā federācija mums ar neko nav palīdzējusi. Strādājam ar LOK (Latvijas Olimpiskā komiteja) naudu, LOV (Latvijas Olimpiskā vienība) naudu un pašu atrastiem sponsoriem. Federācijas pienesuma nav," savu skatījumu uz situāciju skaidroja Dainis Dukurs.

Pilnu Jāņa Dombura sarunu ar Dukuru ģimeni meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!