Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna īsti nav apmierināta ar savu debiju šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā, pastāstīja sportiste.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Altenbergas trasē Vācijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, Priedulēna ieņēma 22.vietu.

Eiropas čempionāta ieskaitē latviete ierindojās 12.pozīcijā.

Šī Priedulēnai bija debija Pasaules kausa izcīņā.

"Pirmais starts tomēr paliek pirmais starts, bet īsti apmierināta neesmu," pastāstīja Priedulēna. "Prieku aizēno pieļautās kļūdas otrajā braucienā. Bet, nu, sliktais ilgi atmiņā nepaliek. Piedzīvotie brīži tādā kompānijā raisa patīkamas emocijas un smaidu manā sejā."

Priedulēna izteicās, ka šomēnes viņa arī nākamajos divos Pasaules kausa posmos.

"Mani mērķi šajā sezonā - iemācīties jaunas trases un gūt pieredzi šāda ranga sacensībās," teica Priedulēna.

Vēlāk šosezon Priedulēnai plānots startēt Īglsas trasē paredzētajā pasaules junioru čempionātā, bet tad doties uz Kanādu, kur Kalgari trasē piedalīsies gan Internacionālā kausa posmā, gan arī Pasaules kausa posmā.

Jau vēstīts, ka vīriešu konkurencē pārliecinoši triumfēja šī brīža labākais pasaules skeletonists Martins Dukurs, trešo gadu pēc kārtas kļūstot par Eiropas čempionu.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās Martina brālis Tomass Dukurs.

Līdz ar to otro reizi šajā Pasaules kausa izcīņas sezonā pirmās divas vietas ieņēma abi Latvijas pārstāvji.

Priedulēna atzina, ka šāda Dukuru dominance ir pamatota, jo abi brāļi skeletonam ir nodevušies ar pilnu atdevi. "Sūrie vasaras fiziskie treniņi, kā arī tehnikas pieslīpējumi ir nesuši augļus. Novēlu, lai arī turpmāk abiem veicas tikpat labi un vēl labāk."

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm Priedulēna ar 56 punktiem šobrīd ieņem priekšpēdējo, 26.vietu.

Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!