Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna sestdien ASV trasē Leikplesidā izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa sezonas otrajā posmā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva austriete Janīna Floka, kura bija ātrākā abos braucienos, summā finišējot pēc minūtes un 49,77 sekundēm un tiekot pie pārliecinoša panākuma. Pirmajā braucienā austriete uzstādīja jaunu trases rekordu, finišu sasniedzot pēc 54,84 sekundēm.

Savukārt Priedulēna viņai zaudēja 1,62 sekundes. Latvijas sportiste septītā bija jau pēc pirmā brauciena, savukārt otrajā viņa uzrādīja devīto labāko rezultātu, taču divu braucienu summā saglabāja septīto pozīciju, jo viena konkurente kļūdījās, kamēr latvieti apsteidza mājiniece Anna O'Šī.

Otro vietu posmā ieņēma olimpiskā čempione Lizija Jarnolda no Lielbritānijas, kura Flokai zaudēja 0,81 sekundi, bet trešo vietu izcīnīja kanādiete Mairela Rāneva, kura bija vēl par 0,34 sekundēm lēnāka.

Jarnolda otrajā braucienā uzrādīja tikai desmito labāko rezultātu, tomēr spēja saglabāt otro vietu summā. Jarnolda un Floka uz goda pjedestāla kāpa pirmoreiz šosezon, bet Rāneva - pirmoreiz karjerā. Zīmīgi, ka Jarnolda pagājušo sezonu izlaida, bet sezonu vēl pirms tam viņa pilnībā dominēja.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem etapiem tieši Jarnolda ar 402 punktiem kļuvusi par kopvērtējuma līderi, viņai ar 394 punktiem seko vāciete Žaklīna Lelinga, bet trešo vietu ar 385 punktiem ieņem pirmajā etapā uzvarējusī kanādiete Elizabete Vatčī.

Tikmēr Priedulēna ar 320 punktiem dala devīto vietu.

Sestdien Leikplesidā bija deviņu grādu sals, bet dienu iepriekš, kad sacentās kungi, bija krietni aukstāks.

Sezonas pirmajā posmā decembra sākumā Kanādas trasē Vistlerā Priedulēna izcīnīja devīto vietu.

Pirms pagājušās sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet iepriekšējā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā. Sportiste janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā, bet sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa etapā palika vien sekundes simtdaļas attālumā līdz pirmajam pjedestālam.

Pagājušajā Pasaules kausa sezonā Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, kopvērtējumā izcīnīja 13.vietu.

Tikmēr Martins Dukurs iepriekšējā sezonā kļuva par septiņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, kamēr Tomass kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā. Tāpat Martins Dukurs ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā, kā arī ar brāli dalīja Eiropas čempiona godu.

Piektdien Leikplesidā notika Pasaules kausa otrā posma sacensības kungiem, kur Tomass Dukurs ieņēma ceturto vietu, bet Martins Dukurs palika piektais. Līdz ar to sezonu negaidīti neveiksmīgi sākušie brāļi otro posmu pēc kārtas palika ārpus goda pjedestāla.

Kungu sacensības norisinājās ļoti bargā salā, jo divas stundas pirms maču sākšanās termometra stabiņš bija noslīdējis gandrīz līdz -30 grādu atzīmei, savukārt sacensību laikā bija -24 grādu sals. Šādos laika apstākļos Martinam Dukuram nebija piemērotu slieču, līdz ar to viņš neizdevās parādīt savu potenciālu.

Šīs nedēļas lielākā aktualitāte saistībā ar skeletonu bija Soču trasē iepriekš plānotā pasaules čempionāta atcelšana. Pirms nepilnas nedēļas Dukuri paziņoja par tā boikotēšanu, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā, kurā cita starpā 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs mājinieku pozitīvās dopinga analīzes tika aizvietotas ar negatīvām.

Turpinājumā publisku atbalstu Latvijai izteica arī citas nācijas, bet otrdien Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) lēma planētas meistarsacīkstes bobslejā un skeletonā pārcelt uz citurieni. Šobrīd vieta, kur notiks pasaules čempionāts, vēl nav zināma, bet tas varētu norisināties Kēnigsē trasē Vācijā.

Pasaules kausa izcīņā skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi. Pēc etapa Leikplesidā nākamās sacensības notiks vien pēc Jaunā gada, kad sportisti sacentīsies Altenbergā, Vinterbergā, Sanktmoricā, Kēnigsē, Īglsā un Phjončhanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!